-
شماره ركورد
15116
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15116
-
پديد آورنده
نيره سمائي رهني
-
عنوان
طراحي مركز فرهنگي با رويكرد معماري جنبشي و با هدف ايجاد فضاي چند عملكردي و پويا
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
فرهنگي آموزشي
-
سال تحصيل
آبان ماه 1394
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر يزدانفر - دكتر فيضي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
معماري به عنوان يكي از عناصر مهم شكل دهنده كالبد شهرها ، هم راستا با علوم روز دنيا حركت كرده و از آن تاثير مي پذيرد . آن در هر دوره اي سعي در پاسخگويي به نيازهاي مخاطبين خود دارد و ازاين تكنولوژي ها براي اين منظور استفاده مي كند . يكي از تكنولوژي هاي جديد در امر معماري ايجاد بناهاي هوشمند و به طور خاص معماري جنبشي است كه قادر به تطبيق خود با شرايط محيط داخلي و خارجي مي باشد .
از سويي ديگر ، با توجه به اين كه شهرهاي مذهبي ايران نظير مشهد به تدريج به شهر توريستي و تفريحي تبديل گشته اند و بناهاي فرهنگي در آنها كم رنگ شده اند. و همچنين ساير بناها داراي قابليت و جذابيت هاي ويژه اند ، براي رقابت با آنان بايد به خلق فضاهاي با كيفيات نو پرداخت .
در اين رساله سعي شده با توجه به ضرورت ايجاد فضاي فرهنگي نوين و شاخص در شهر مشهد ، معماري جنبشي مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گيرد و از آن در طراحي مربوطه استفاده شود . بدين منظور در ابتدا جهت پياده سازي روش توصيفي از ابزار كتابخانه اي و در راستاي اجراي روش پيمايشي از پرسشنامه هاي تصويري عمومي و تخصصي استفاده شده است . تا نظرات جوامع عادي و متخصصين معماري مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد . اين پرسش نامه ها به روش همبستگي دو متغيره و با نرم افزارهاي اس پي اس اس (SPSS)و اكسل (excel) مورد تحليل قرار گرفته اند . پس از تحليل پرسشنامه تخصصي كه در آن دو معماري جنبشي و ايستا با يكديگر مقايسه شده بودند اين نتيجه حاصل شدكه معماري جنبشي نسبت به معماري ايستا ، پتانسيل و كارايي بيشتري داشته كه مي توان از آن در طراحي هاي خلاق و پويا استفاده نمود و تمامي ضعف هاي اين معماري را مي توان با تقويت متغير هم بسته آن رفع كرد.
واژههاي كليدي: پاسخگويي ، تكنولوژي ، جنبشي ، فرهنگي ، همبستگي
-
لينک به اين مدرک :