-
شماره ركورد
15309
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15309
-
پديد آورنده
نعيمه سادات حسيني نام
-
عنوان
طراحي مركز پرورش محصولات غذايي ارگانيك تهرانبا بهره گيري از رويكرد كشاورزي شهري در راستاي تأمين امنيت غذايي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري گرايش طراحي فضاهاي آموزشي و فرهنگي
-
سال تحصيل
دي ماه 1394
-
تاريخ دفاع
دي ماه 1394
-
استاد راهنما
محسن فيضي
-
استاد مشاور
مهدي خاك زند
-
چكيده
چكيده
با توجه به نرخ روبه به رشد جمعيت در شهرها و رشد پوياي محيط هاي شهري در سالهاي اخير، رويكرد كشاورزي شهري به عنوان راهكاري مؤثر، جهت تأمين نيازهاي غذايي ساكنان شهرها و ايجاد منظر مثمر شهري مطرح بوده است. با توجه به اهميت مسئله غذا و نياز به عرضه با ثبات آن در فضاهاي شهري بهره گيري از راهكارهاي نوين در جهت ارتقاء سطح كشاورزي شهري مي تواند سبب كاهش آسيب هاي زيست محيطي، اجتماعي و اقتصادي ناشي از فعاليت هاي كشاورزي به روش هاي معمول و نيز ايجاد امنيت غذايي براي ساكنين شهرها شود. در رساله حاضر با استفاده از روش تحليل محتوا و تحليل منابع مرتبط با سه مقوله كشاورزي شهري، كشاورزي عمودي و امنيت غذايي به بررسي ارتباط موجود بين بهره گيري از روش هاي نوين در كشاورزي شهري در داخل ساختمانها و ميزان امنيت غذايي در شهرها پرداخته شده است. نتايج اين تحقيق حاكي از آن است كه بهره گيري از رويكردهاي نوين در انجام كشاورزي در فضاهاي شهري و در داخل ساختمانها مي تواند سبب ارتقاء سطح امنيت غذايي بواسطه تأمين چهار عامل اساسي آن شامل: فراهم بودن محصولات غذايي، پايداري در توليد محصولات غذايي، دسترسي به محصولات غذايي و بهره برداري و ايمني محصولات غذايي شود.
ايجاد آگاهي از نحوه عملكرد اين راهكارها و به كارگيري آنها در كشور ايران نيز با توجه به مسائل و محدوديت هاي موجود از قبيل بحران آب و منابع انرژي، كمبود زمين، روند روبه رشد جمعيت، افزايش تقاضا براي غذا، نرخ بيكاري و آلودگي هاي زيست محيطي ميتواند سبب كاهش آسيب هاي زيست محيطي و بهبود وضعيت اقتصادي و اجتماعي شود.
در اين پايان نامه در راستاي تأمين امنيت غذايي شهر تهران، اقدام به طراحي ساختماني جهت پرورش محصولات غذايي ارگانيك با بهره گيري از رويكرد كشاورزي شهري و كشاورزي عمودي، جهت ايجاد ارتباط ميان شهروندان با فضاهاي توليد محصولات غذايي و نيز آموزش آنها در راستاي حفظ منابع طبيعي و ارزش هاي محيط زيست شده است.
واژههاي كليدي: كشاورزي شهري، امنيت غذايي، كشتزارهاي عمودي، كشاورزي در محيط هاي كنترل نشده، كشاورزي شهري در محيط هاي كنترل شده.
-
لينک به اين مدرک :