-
شماره ركورد
15330
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15330
-
پديد آورنده
مهران گرمهء
-
عنوان
طراحي سازوكارهاي شبكههاي توزيع محتوا با تلفيق CDN و P2P بر پايه نظريههاي اقتصادي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
معماري سيستمهاي كامپيوتري
-
سال تحصيل
دي 1394
-
تاريخ دفاع
دي 1394
-
استاد راهنما
دكتر مرتضي آنالويي
-
استاد مشاور
دكتر سعيد پارسا - دكتر محمد رضا جاهد مطلق - دكتر رضا برنگي
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
شبكه¬هاي توزيع محتوا و شبكه¬هاي نظيربه¬نظير، معماري¬هاي شناخته شده جهت انتقال محتوا در بستر اينترنت هستند و از نظر نقاط قوت و ضعف، در نقطه مقابل هم قرار دارند. شبكه¬هاي تلفيقي توزيع محتوا با ادغام اين دو معماري، از مزاياي آنها بهرهمند شده و نقاط ضعف آنها را ميپوشانند.
در شبكه¬هاي تلفيقي توزيع محتوا، ادغام معماريهاي مرسوم در شبكه¬هاي سنتي توزيع محتوا و شبكه¬هاي نظيربه¬نظير، از يك سو سبب شده است كه مديريت شبكه تلفيقي با تكيه بر روش¬هاي مرسوم در معماري¬هاي تشكيل دهنده آن امكانپذير نباشد و از سوي ديگر با تغيير دادن ساختار، محدوديت¬ها و اهداف هر يك از مسايل مطرح، چارهجويي براي آنها را چالش برانگيز نموده است.
اين پژوهش به ارايه سازوكارهاي لازم براي مديريت شبكههاي تلفيقي توزيع محتوا مي¬پردازد تا از اين طريق بتوان خدمات توزيع محتوا را به صورت كارآمد، اقتصادي، مقياس¬پذير و ارزان به فراهم¬آورندگان محتوا و مخاطبان ارايه نمود.
سازوكارهاي مورد نياز براي مديريت شبكه تلفيقي توزيع محتوا كه در اين رساله به طراحي آنها پرداخته شده است، شامل سازوكار چندپخشي محتوا، سازوكار مسيريابي تقاضا و تخصيص منابع و سازوكار جايگذاري نسخهها مي¬باشد. در معماري شبكههاي تلفيقي توزيع محتوا، طراحي اين سازوكارها مستلزم دخالت دادن مستقيم اقتصاد توزيع محتوا در مديريت شبكه مي-باشد. به منظور فايق آمدن بر پيچيدگي¬هاي موجود در اين مسير، بر نظريه طراحي سازوكارهاي اقتصادي كه يك چارچوب مستحكم رياضي براي اين منظور معرفي مي¬نمايد، تكيه كرده¬ايم.
نوآوري¬هاي معرفي شده در اين رساله، طراحي سازوكارهاي لازم براي راهبري شبكه تلفيقي توزيع محتوا با دو جهتگيري عمده بوده است. رويكرد نخست، در جهت معرفي اولين سازوكارهاي عملي براي راه¬اندازي شبكه تلفيقي توزيع محتوا يا ارتقاي شبكه¬هاي توزيع محتواي موجود به شبكه¬هاي تلفيقي توزيع محتوا ميباشد. دومين رويكرد، بهينه¬سازي عملكرد سازوكارهاي شبكه¬هاي تلفيقي توزيع محتوا از منظر كارايي و اقتصاد بوده است.
نتايج بهدست آمده از پژوهش¬هاي انجام شده گواه آن هستند كه با تكيه بر معماري تلفيقي و با استفاده از سازوكارهاي طراحي شده، مي¬توان خدمات توزيع محتوا را به صورت اقتصادي، با كيفيت بالا و با مقاومت مناسب در شرايط ازدحام، براي جمع بزرگي از مشتريان و كاربران ارايه نمود. همچنين نتايج گواه آن هستند كه كاربرد معماري تلفيقي با تكيه بر سازوكارهاي برگرفته از نظريه طراحي سازوكارهاي اقتصادي ميتواند سبب شود كه به طور همزمان، فراهمآورنده محتوا متحمل هزينه كمتري شود، كسر بزرگي از مخاطبان به محتواي با كيفيت بالاتر دست پيدا كنند و فراهمآورنده شبكه تلفيقي توزيع محتوا سود اقتصادي بيشتري كسب نمايد. علاوه بر اين، نتايج مطالعات مويد اين نكته هستند كه شبكه تلفيقي و سازوكارهاي معرفي شده در شرايط آينده نيز ميتوانند مزيتهاي ارزشمند خود در زمينه اقتصاد و كارايي توزيع محتوا را حفظ نمايند.
واژههاي كليدي: شبكههاي تلفيقي توزيع محتوا، شبكههاي نظيربهنظير، شبكه توزيع محتوا، نظريه طراحي سازوكارهاي اقتصادي، ارزيابي كارايي، مدلسازي.
-
لينک به اين مدرک :