-
شماره ركورد
15406
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15406
-
پديد آورنده
سيدمحمدعلي¬عارف
-
عنوان
ارزيابي بهبود عملكرد لرزه اي سازه هاي بتن مسلح با ارتفاع مختلف، بهسازي شده با سامانه جداگر لرزه اي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي عمران گرايش زلزله
-
سال تحصيل
بهمن 1394
-
تاريخ دفاع
بهمن 1394
-
استاد راهنما
دكتر احمد نيك¬نام
-
چكيده
چكيده
روش مرسوم مقاوم¬سازي لرزهاي سازهها مبتني بر افزايش ظرفيت سازه است كه همراه با افزايش مقاومت سازه جذب نيروي بيشتري از زلزله را به دنبال داشته و موجبات كاهش ارزش اقتصادي پروژه را فراهم مي¬نمايد. در مقاوم¬سازي با استفاده از سامانه¬هاي جداساز لرزه¬اي، بهجاي افزايش ظرفيت سازه، نيروهاي ناشي از زلزله به ميزان قابلملاحظهاي كاهش داده مي¬شود.
براي ارزيابي بهبود عملكرد لرزه¬اي در مقاوم¬سازي به كمك سامانه¬هاي جداساز لرزه¬اي، 3 سازه 4 و 8 و 12 طبقه با وزن يكسان (بهمنظور خاص) موردبررسي قرارگرفتهاند. وزن برابر سازه¬ها (تامين شده از طريق تغيير تعداد دهانه¬ها)، سامانه جداساز يكساني را براي زمان تناوب موردنظر جداسازي، در پي خواهد داشت و بستر ارزيابي تأثير ارتفاع سازه در عملكرد سازه¬هاي جداسازي شده را فراهم مي¬نمايد. 9 سامانه جداساز متشكل از جداگرهاي لاستيكي با هسته سربي با نسبت Q/W برابر 5 و 5/7 و 10 درصد براي تامين زمان تناوب سازه جداسازي شده برابر 5/1 و 2 و 5/2 ثانيه استفاده شده است. برخلاف روش سنتي در مقاوم¬سازي سازههاي جداسازي شده كه بر مبناي مقياس شتاب¬نگاشت¬ها بر اساس بيشينه شتاب انجام ميگرفت، در اين پژوهش، مقياس نمودن شتاب¬نگاشت¬ها بر اساس آيين¬نامه و به كمك طيف طراحي، موردتوجه جدي قرار گرفته است.
درمجموع، تعداد 420 تحليل ديناميكي تاريخچه زماني غيرخطي به كمك 7 زوج شتاب¬نگاشت انتخابشده بر اساس ضوابط آييننامهاي، براي 30 سازه با تعداد طبقات و سامانه جداساز لرزه¬اي مختلف، انجام گرفته است و پاسخ¬هاي جابجايي تراز ديافراگم صلب روي سامانه جداساز لرزه¬اي، جابجايي نسبي طبقات و برش پايه در هر حالت برداشت و ارزيابي شده است. بهطوركلي ميتوان چنين نتيجهگيري كرد كه با افزايش تعداد طبقات جابجايي تراز ديافراگم صلب روي سامانه جداساز افزايش يافته و برش پايه وارد بر سازه كاهش مي¬يابد؛ اما در مورد تأثير افزايش تعداد طبقات بر جابجايي نسبي بين طبقات نسبت به سازه با پايه گيردار، تغيير چشمگيري ملاحظه نشد.
در پايان، شايانذكر است مطالعه موردي مقاومسازي ساختمان 16 طبقه وزارت نفت، از اقدامات انجامگرفته در راستاي اين پاياننامه بوده كه به دلايل امنيتي، به اختصار در پيوست به آن اشاره شده است.
واژههاي كليدي: جداسازي، ديناميكي غيرخطي، تاريخچه زماني، مقياس شتاب¬نگاشت، جداگر
-
لينک به اين مدرک :