-
شماره ركورد
15488
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15488
-
پديد آورنده
برزو ميرزاوندي مقدم
-
عنوان
بررسي اثر پارامترهاي جوشكاري در فرآيندGTAWبر جوش¬پذيري آلياژ Al5456به روش Varestraint
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
شناسايي و انتخاب مواد فلزي
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1393
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر مسعود گودرزي- دكتر شمس الدين ميردامادي
-
دانشكده
مواد و متالورژي
-
چكيده
استحكام بالا و چگالي پايين آلياژهاي Al-Mgآنها را بهعنوان يك انتخاب جذاب براي كاربردهاي هوافضا مطرح ساخته است. با توجه به اين موضوع، بررسي عيوب جوشكاري و همينطور ارزيابي قابليت جوشكاري در اين آلياژها از اهميت ويژه¬اي برخوردار است.
در اين تحقيقبهمنظور بررسي جوشپذيري ورق آلياژ آلومينيوم5456باضخامت 3 ميليمتربهوسيلهي روش جوشكاري GTAW ازآزمون جوش¬پذيري Varestraint استفاده شد. تأثيركرنش در محدوده¬ي 1 تا 3%، نوع فلز پركن (Al5183 و Al5554)، شدت جريان در محدوده¬ي 60 تا 100 آمپر و سرعت¬هاي جوشكاري 2 و mm/s 4بر جوشپذيري آلياژ مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد كه كرنش اعمالي و همچنين حرارت ورودي نقش مهمي را در جوشپذيري ايفا ميكنند به گونه اي كه در كرنش 1 % در تمامي حرارتهاي ورودي تركي در جوش و نواحي اطراف جوش تشكيل نشد. همچنين در حرارت وروديJ/mm 760 در تمامي كرنشهاي اعمالي تركي تشكيل نشد. با افزايش حرارت ورودي و كرنشهاي اعمالي به ترتيب به بالايJ/mm 760 و 1 % طول كل تركهاي عرضي ايجاد شده در نمونه افزايش يافت. تشكيل اين تركهاي عرضي در HAZ و PMZ به جدايش رسوبات و ذوب آنها در حين جوشكاري نسبت داده شد.
با افزايش سرعت جوشكاري از 2 به mm/s 4 تركهاي طولي سرتاسري در مركز جوش تشكيل شدند كه اين نيز به جدايش لايهي پيوسته مذاب در مراحل نهايي انجماد و اثر همزمان تنشهاي حرارتي نسبت داده شد.نتايج نشان داد كه فلز پركن5183 از جوشپذيري بهتري نسبت به فلز پركن5554 برخوردار است كه اين نيز به مقدار منيزيم بالاتر در تركيب فلز پركن و بنابراين ايجاد جوش يا حفرههاي انقباضي كمتر نسبت داده شد.
واژههاي كليدي:آلياژ آلومينيوم5456، آزمون جوش پذيري، Varestraint، ترك انجمادي، شدت جريان جوشكاري
-
لينک به اين مدرک :