-
شماره ركورد
15490
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15490
-
پديد آورنده
علي محمدي رشتين
-
عنوان
بهينه سازي زواياي باز و بسته شدن سوپاپهاي ورودي و خروجي جهت افزايش بازده موتورM16-GD
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
خودرو گرايش نيرو محركه خودرو
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر علي نصيري طوسي
-
استاد مشاور
دكتر اميرحسن كاكائي
-
چكيده
چكيده
در سال¬هاي اخير، تحقيقات زيادي در زمينه بهينه¬سازي زمانبندي باز و بسته شدن سوپاپ¬ها به منظور افزايش بازدهي موتور، انجام شده است. با توجه به پيشرفت فناوريهاي ساخت و نياز به افزايش بازده موتورها و كاهش آلايندگيها، در دورهاي مختلف، فناوري زمانبندي متغير سوپاپ ها بهعنوان يك فناوري قابل حصول و تقريبا اقتصادي مورد بررسي و استفاده خودروسازان دنيا قرار گرفته است. زمانبندي تنفس و تخليه، توسط شكل و زاويه قرارگيري بادامك¬ها تنظيم ميشود. در نتيجه، با بهينه¬سازي زواياي باز و بسته شدن سوپاپ¬هاي ورودي و خروجي مي¬توان بازدهي موتور را افزايش داد.
به نظر مي¬رسد، تأخير زماني موجود در خود سيستم¬هاي VVT، كمتر مورد توجه و تحقيق و بررسي قرار گرفته است. امروزه مكانيزم¬هاي زمانبندي متغير متنوعي در صنعت و تحقيقات به وجود آمده است. از جمله اين مكانيزم¬ها، مكانيزم متغير فاز هيدروليكي پره¬اي بادامك، مي¬باشد كه در اين پژوهش، سعي شده است كه با مدل كردن اين مكانيزم و با در نظر گرفتن تأخير¬هاي زماني آن، زواياي سوپاپ¬ها و ميل بادامك¬ها، در جهت كاهش مصرف سوخت، در سيكل شهري تهران بهينه¬سازي شود.
نتايج تحقيق در سيكل رانندگي تهران نشان مي¬دهد كه در مدل VVT بدون تأخير زماني نسبت به حالت زمانبندي ثابت، 27/7 % و در مدل مجهز به Cam Phaser هيدروليكي نسبت به حالت زمانبندي ثابت، 70/5 % كاهش مصرف سوخت موتور به دست آمده است. همچنين تأثير تأخير زماني در خود سيستم هيدروليكي VVT، نسبت به حالت VVT بدون تأخير زماني 56/1 % مي باشد كه در حالت دوم مصرف سوخت كمتري مشاهده مي شود. با بهينه¬سازي تأخير زماني سيستم اين مقدار به 45/0 % كاهش يافته است.
واژههاي كليدي: بهينه¬سازي زمانبندي سوپاپ¬ها، GT-POWER، Cam Phaser، تأخير زماني، VVT.
-
لينک به اين مدرک :