-
شماره ركورد
15515
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15515
-
پديد آورنده
آيت اله كارآموزيان
-
عنوان
بررسي مباحث استراتژيك در زمانبندي زنجيره تأمين با ملاحظهي تحويل دستهاي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
صنايع
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمد مهدوي مزده
-
استاد مشاور
دكتر سيد غلامرضا جلالي نائيني - دكتر مهدي حيدري
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
در سال¬هاي اخير پيرامون مديريت زنجيره¬ي تامين تحقيقات گسترده¬اي انجام شده است ليكن در ارتباط با موضوع تصميم¬گيري مشترك در زمانبندي عناصر زنجيره¬ي تامين كار چنداني صورت نگرفته است. اين حوزه كه در ادبيات موضوع با عنوان زمانبندي زنجيره¬ي تامين شناخته مي¬شود بر اين مسئله تمركز دارد كه تصميم¬گيري انفرادي هريك از عناصر زنجيره¬ي تامين در زمانبندي و برنامه¬ي ارسال محصولات توليدي چه اثري بر برنامه¬ي زمانبندي لايه¬هاي ديگر زنجيره و نيز كارايي كل زنجيره خواهد داشت. هدف اصلي مطالعات اين حوزه يافتن زمانبندي بهينه¬ي مشتركي است كه اعضاء زنجيره با تبعيت از آن بهترين كارايي را براي زنجيره به ارمغان بياورند و در نتيجه¬ي آن بيشترين سود و يا كمترين هزينه را نصيب خود كنند.
اگرچه يافتن زمانبندي مشترك در زنجيره¬ي تامين از اهميت بالايي برخوردار است ولي شيوه اجراي زمانبندي مشترك مهم¬تر از آن به نظر مي¬رسد، چرا كه معمولاً بهترين تصميم مشترك زمانبندي در زنجيره براي برخي از اعضاء سودآور و براي برخي ديگر هز¬ينه¬زا خواهد بود و بالطبع عناصري كه ضرر مي¬كنند حاضر به همكاري نخواهند شد. بنابر اين به مكانيزمي نياز است كه با لحاظ كردن قدرت چانه¬زني هريك از عناصر و قوانين و واقعيت¬هاي حاكم بر زنجيره، تمامي اعضاء را متقاعد به همكاري كند. متاسفانه اين موضوع كه ذيل عنوان مباحث استراتژيك زمانبندي زنجيره¬ي تامين قرار مي¬گيرد عليرغم اهميت آن به اندازه كافي در ادبيات بررسي نشده است. در اين مطالعه سعي مي¬شود تا با مدنظر قرار دادن اين شكاف از ادبيات موضوع، ابتدا رفتار عناصر زنجيره از حيث زمانبندي و تحويل مورد بررسي قرار گيرد و سپس با مقايسه تصميمات انفرادي و گروهي، ارزش تصميم¬گيري مشترك به دست آيد. همچنين با تحليل بازي عناصر در زنجيره¬ي تامين و توسعه¬ي مكانيزم¬هاي همكاري عادلانه از طريق تئوري بازي¬ها، نحوه¬ي اجرايي شدن تصميم مشترك مورد بحث قرار گيرد.
نتايج به دست آمده از اين تحقيق حاكي از آن است كه زمانبندي مشترك و همكاري در حوزه زمانبندي و حمل كالاها در زنجيره مي¬تواند هزينه¬هاي زنجيره را بسته به پارامترهاي آن به طور متوسط 30% كاهش دهد. همچنين نتايج عددي به دست آمده تصريح مي¬نمايد كه كاهش هزينه در زنجيره از طريق هماهنگي زمانبندي عناصر آن بدون يك مكانيزم دقيق و عادلانه براي تقسيم سود حاصل از صرفه-جويي در هزينه¬ها امكان¬پذير نيست. مطابق با يافته¬هاي تحقيق، مكانيزم توسعه داده شده در اين رساله قادر است تا به خوبي قدرت چانه¬زني عناصر را لحاظ نمايد به گونه¬اي كه هيچ¬كدام از عناصر زنجيره نسبت به حالت مسقل خود ضرر نكند و تماي اعضاء انگيزه¬ي كافي جهت همكاري در اجراي تصميم بهينه¬ي زمانبندي زنجيره را داشته باشند. لذا اين تحقيق مي¬تواند كمك شاياني به عناصر مختلف زنجيره براي هماهنگي و همكاري در زمانبندي زنجيره¬ي تامين به ويژه زنجيره¬هايي كه يكپارچه¬ي عمودي نيستند نمايد.
واژههاي كليدي: زمانبندي، تحويل دسته¬اي، زنجيره¬ي تأمين، تئوري بازي¬ها
-
لينک به اين مدرک :