-
شماره ركورد
15606
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15606
-
پديد آورنده
محمد رحيميمقدم
-
عنوان
آيندهنگاري صنعت مسكن ايران با بهرهگيري از فنون شناختي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
مهندسي سيستمهاي اقتصادي و اجتماعي
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمدعلي شفيعا
-
استاد مشاور
دكتر ابراهيم تيموري
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
آيندهنگاري به معناي انتخاب آينده مطلوب از ميان آيندههاي محتمل است. عوامل مختلفي در شكلگيري آينده دخيل هستند كه شناسايي آنها در ذهن و درك چگونگي تأثيرگذاري و تأثيرپذيري آنان بر يكديگر، با به تصوير كشيدن خرد حاصل ميشود. ذهن انسان بهطور ذاتي بازنمايشگر دنيا در قالب نقشههاي شناختي است، لذا ترسيم نقشههاي شناختي و بهرهمندي از فنون شناختي ميتواند بعنوان يكي از ابزارهاي مناسب بهمنظور ترسيم خرد موجود در ذهن خبرگان به هنگام شكلگيري شهود و بصيرت بهكار گرفته شوند.
بر اين اساس هدف اين رساله، ارائه چارچوبي براي آيندهنگاري با تمركز بر نقش فنون شناختي و استفاده از ابزار كارآمد نقشه شناختي فازي (FCM) بنا نهاده شده است.چارچوب پيشنهادي تحقيق از سه مرحلة پيشآيندهنگاري، اصلي و پساآيندهنگاري تشكيل ميشود. اين چارچوب امكان جديدي براي سياستگزاران فراهم ميآورد تا با شناسايي مفاهيم متنوع موثر بر موضوع آيندهنگاري و مدلسازي روابط علي ميان آنها در قالب يك نقشه، اثر پويايي سناريوهاي محتمل را اندازهگيري نموده و براساس نتايج حاصله و مطلوبيت ذهن خبرگان، اقدام به شناسايي آينده مطلوب نمايد.
سپس چارچوب پيشنهادي، در مطالعه واقعي بازار مسكن ايران پيادهسازي شده و ضمن ارزيابي نتايج آن، مزيتهاي بكارگيري آن برجسته شده است. بنابر اعداد و گزارشهاي ارائهشده، بازار مسكن ايران مشابه ساير كشورها يكي از مهمترين و عمدهترين بخشهاي اقتصاد كشور است و بنابر دلايل مختلف، مدلسازي اين بازار بعنوان يك سيستم سازگار پيچيده با روشهاي كمي مرسوم با مشكلاتي مواجه شده و مدلسازي اين بازار به يكي از دغدغههاي سياستگزاران تبديل شده است. لذا بر آيندهنگاري بازار مسكن ايران با استفاده از چارچوب پيشنهادي و با استفاده از از يك رويكرد مبتني بر FCM تمركز شده است و با در نظر گرفتن چهار سناريوي مسكن، اقتصادي، هدفمندي و دولت جديد، تأثير علي آنها بر قيمت مسكن تهران مورد بحث و بررسي قرار گرفت. نتايج تحقيق نشاندهندة آن است كه سناريوي مسكن ارجح بوده و ميتوان براي دستيابي به آن برنامهريزي نمود.
واژههاي كليدي:آيندهنگاري، خرد خبرگان، نقشههاي شناختي فازي، برنامهريزي سناريو، بازار مسكن.
-
لينک به اين مدرک :