-
شماره ركورد
15621
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15621
-
پديد آورنده
سهند خداپرس طلاتپه
-
عنوان
كاهش مقياس پذير زمان سفر با استفاده از شبكه هاي بين خودرويي در محيط هاي شهري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي فناوري اطلاعات - شبكه هاي كامپيوتري
-
سال تحصيل
آبان 1394
-
تاريخ دفاع
آبان 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمود فتحي - دكتر رضا برنگي
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
امروزه شبكه¬هاي بين خودرويي موسوم به VANET كه نوع خاصي از شبكه¬هايMANET به شمار مي-رودبه زندگي روزمره نزديك¬تر شده و نقش آفرينان مختلفي از جمله توليدكنندگان خودرو، دانشگاهيان تا سازمان¬هاي دولتي و بدنه¬ي استاندارد¬سازي را به خود جذب كرده است.با استفاده از اين شبكه¬ها سعي شده ايمني و امنيت سرنشينان افزايش يابد و آسودگي براي كاربران فراهم گردد. اما كاربردهاي شبكه¬هاي بين خودرويي بسيار فراتر از اين بوده و مي توان از امكانات آن براي حل معضل¬هاي اقتصادي وزيست-محيطي ناشي از ترافيك از جملهآلودگي هوا و هدر رفت سوخت نيز استفاده كرد.
به منظور مديريت ترافيك و حل مشكلات ناشي از آن با بهره¬گيري از شبكه¬هاي بين خودرويي ما در اين پايان¬نامه بر روي نقشه سه شهر لندن،پاريس و نيويورك مسئله زمان سفر را بررسي كرده و با پياده سازي سناريو¬هاي متفاوت و ارائه راهكار¬هاي مختلف كارآيي هر يك را بررسي كرديم.
در گام اول، الگوريتم دايجسترا پياده¬سازي شده تا به عنوان معياري براي ارزيابي كارايي الگوريتم¬هاي بررسي شده مورد استفاده قرار بگيرد، سپسبا شناسايي عوامل موثر در زمان سفر و مشخص نمودن درجه اهميت هر يك از اين عوامل،آناليز اطلاعات فراهم شده توسط شبكه¬هاي بين خودرويي صورت گرفته و با استخراج اطلاعات مربوط به عوامل تاثير گزار بر زمان سفر، الگوريتم A* مورد استفاده قرار گرفته تا مسير مطلوب با كوتاه¬ترين زمان سفر ممكن را بيابد. كه نتايج شبيه سازي نيز حاكي از تاثير به سزاي رويكرد مورد نظر در كاهش زمان سفر دارد.همچنين سناريوهاي خاصي پياده شده و كارآيي الگوريتم در شرايط ويژه نيز مورد ارزيابي قرار گرفته است. اما بعضا مهمترين عامل نه زمان سفر بلكه مصرف سوخت مي باشد. پس ما نيز با در نظر گرفتن اين دغدغه راه¬كاري را براي انتخاب مسير بهينه از مبدا تا مقصد ارائه نموديم كه مصرف سوخت با انتخاب اين مسير كمينه گردد كه نتايج به دست آمده نيز گواهي بر صحت اين ادعاست.
اما با وجود مطلوب بودن نتايج، الگوريتم¬هاي نام¬برده بار پردازشي قابل توجهي را به ازاي هر بار مسيريابي به سيستم تحميل مي كنند، كه استفاده از آن¬ها را در مقياس واقعي به ازاي ميليون¬ها خودرو، غير ممكن و يا حداقل بسيار پرهزينه مي¬نمايد. در نتيجه ما با پياده سازي الگوريتم CH به اين چالش پاسخ داده و با انجام يك مرحله پيش¬پردازش بار پردازشي به ازاي هر درخواست مسير¬يابي را به شدت كاهش داده¬ايم.
واژههاي كليدي:شبكه¬هاي بين خودرويي، كاهش زمان سفر، كاهش مصرف سوخت، مسير بهينه
-
لينک به اين مدرک :