-
شماره ركورد
15678
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15678
-
پديد آورنده
مسعود ميرزايي
-
عنوان
طراحي مجموعه مسكوني و مركز واحد همسايگي با رويكرد اختلاط كاربري جهت بهبود تعاملات اجتماعي و رضايتمندي در محيط
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
اسفند 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند 1394
-
استاد راهنما
دكتر سيد عباس آقا يزدانفر -و دكتر مهدي خاك زند
-
چكيده
چكيده
تعاملات اجتماعي و رضايتمندي محيطي از مهم ترين جلوه هاي فضاهاي شهري موفق و پايدار مي باشد. محروميت و كمبود ساكنان بعضي مناطق شهري از فضاهاي جامعه پذير و پاسخگو، قابليت اجتماعي، تعامل و مشاركت محيطي شهروندان را با مشكل مواجه و به جامعه گريزي افراد منجر مي شود. در اين فضاها فرصت هاي كمتري براي فعاليت هاي فيزيكي مانند پياده روي، حضور در خيابان و مراكز خريد، مسيرها براي رفت و آمد كاري و فضا هاي ايمن براي دوچرخه و ورزش براي كودكان و نوجوانان و بزرگسالان وجود دارد، نتيجه كمبود چنين پتانسيل هايي باعث از بين رفتن پويايي، تعاملات و رضايت خواهد شد.
پژوهش حاضر در صدد بررسي راهكارهاي توسعه كاربري مختلط و تاثير آن بر بهبود تعاملات اجتماعي و رضايتمندي در خيابان قصردشت شيراز است. با بررسي هاي صورت گرفته از خيابان قصردشت و كاهش امكانات و خدمات شهري بدليل افزايش حضور مردم و در اين بخش و نبود بروز رساني زيرساخت ها و تسهيلات شهري بخش هايي از اين خيابان طويل كه شاهراه شرقي - غربي شهر است با كاهش پويايي و تعاملات اجتماعي مواجه شده است كه اين موضوع باعث درون گرايي فردي و در نتيجه شهري مي شود و افراد به مشكلات و كمبود هاي محله اي و همسايگي خود بي تفاوت شده اند. با اين حال در همين خيابان، محله قديمي قصردشت با اينكه ظاهري مدرن و جديد به خود گرفته ولي هنوز پتانسيل ها و سلسله مراتب دسترسي ها و كاربري هاي آن تا حدودي حفظ شده و مي توان كليات يك محله قديمي و سنتي را در آن مشاهد كرد كه به طور قطع مهم ترين عوامل در افزايش و بهبود شرايط اجتماعي، سرزندگي و رضايت را دارا مي باشد.
با توجه به طرح هاي توسعه شهري كه براي شهرهاي كشور تهيه شده، تبيين نظريه ها و روش ها در اين نوع توسعه شهرسازي كشور بسيار كمرنگ بوده است. همين موضوع، با هدف بررسي و شناخت اين رويكرد در تعاملات افراد مبناي مساله شناسي را تشكيل داده است. بدين منظور دو روش دلفي و تحليل محتوا متون بصورت تركيبي انتخاب شد. در ابتدا سعي شده مولفه هاي تاثير گذار بر حضور پذيري افراد در فضاهاي شهري شناسايي و پس از آن با بررسي نظريه هاي متخصصين و نظريه پردازان داخلي و خارجي به رابطه بين كاربري هاي مختلط و تاثيري كه بر تعاملات و رضايت افراد دارد شناسايي شود.
نتايج اين پژوهش بيانگر آن است كه تركيب كاربري ها به صورت مستقيم و غير مستقيم بر رفتار افراد تاثير مثبت و تعاملات اجتماعي آن ها در محيط را افزايش مي دهد، و همچنين افزايش تعاملات و پويايي شهري باعث حس رضايت در آن ها خواهد شد. بنابراين مي توان به كارگيري اين نوع از توسعه را در نظام معماري و شهرسازي كشورها را راهكاري موفق دانست.
كلمات كليدي: اختلاط كاربري، تعاملات اجتماعي، رضايت، قصردشت.
-
لينک به اين مدرک :