-
شماره ركورد
15771
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15771
-
پديد آورنده
پويان شلماشي
-
عنوان
اولويت بندي مهندسي مجدد فرآيندهاي كسب و كار (BPR) در زنجيره ارزش مديريت ساخت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي و مديريت ساخت
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1394
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر پرويز قدوسي - دكتر فتاح ميكائيلي
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
بازمهندسي فرآيندهاي كسب و كار (BPR) يك تفكر مجدد بنيادين و ريشهاي فرآيندهاي تجاري ميباشد به نحوي كه مديريت سنتي را به چالش كشيده و به دنبال يافتن شيوهي جديدي براي مديريتسازمانها است.
بيشتر صنايع دنياBPR را يك رويكرد مؤثر و كارآمد براي دستيابي به بهبودهاي بسيار زياد در زمان و هزينههاي توليد ميپندارند در حاليكه تا كنون به پتانسيل آن در صنعت ساخت توجه زيادينشده است.
همانگونه كه گفته شد بازمهندسي فرآيندهاي كسب و كار به تعبيرييك نوع باز انديشي در مديريت و ادارهي امور سازماني ميباشد حال آنكه اگر مديريت سنتي به زير سوال برده شود امر عادي ميباشد چرا كه اين رخداد در سازمانهاي جهاني فقط در اثر پيدايشيك پديدهاي به نام كامپيوتر صورت گرفته است لذا BPR به مكانيزه نمودن و اتوماسيون امور سازمانها، با بكارگيري فناوري اطلاعات (IT) ميپردازد.
يكي از نتايج چشمگيري كه پس از بازمهندسي فرآيندهاي كسب و كار رخ ميدهد افزايش سرعت عملكرد در انجام امور سازمانها و شركتها ميباشد، در اين مرحله بايد توجه داشت كه قبل از اعمال اتوماسيون بايد سعي بر حذف فرآيندهاي زايد در امور سازماني و شناسايي اتلاف و ضايعات گردد.
چنانچه كه ايناتلافها در فرآيندهاي موردنظر سازمانها موجود باشد عملاً اتوماسيون منجر به افزايش سرعت در مصرف منابع مالي و بودجهايسازمانها و پروژهها ميگردديعني به جاي آن كه كاهش هزينهها اتفاق افتد، شاهد افزايش هزينههاي بيشتري ميباشيم.
در اين تحقيق ابتدا به شناخت رويكردهاي مختلف BPR در صنعت عمران پرداخته شده، سپس بسترهاي مناسب براي اعمال آن معرفي گرديده است و در ادامه با بهرهگيري از فلسفهها و اصول ناب اقدام به طرح پرسشنامه در زمينهي شناسايي و علل ضايعات، بيشترين اتلاف مصالح عمراني و همچنين اقدامات لازم و صورت گرفته براي كاهش اين ضايعات و اتلافها در صنعت ساخت در ايران شده است. در خاتمه آناليزي كه در مورد دادههاي گردآوري شده در پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت به اين نتيجه رسيده شد كه از ميان شاخصهاي شناسايي شده در پرسشنامه تعداد بيست و يك شاخص از ديدگاه مديران ساخت با اهميت تلقي شده كه هنوز اين اقدامات صورت نگرفتهاند.
واژههاي كليدي:بازمهندسي فرآيندهاي كسب و كار، مديريت زنجيره تأمين، مديريت كيفيت فراگير، مديريت زنجيره ارزش
-
لينک به اين مدرک :