-
شماره ركورد
15804
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15804
-
پديد آورنده
مسعود وجداننيك
-
عنوان
مشخصهسازي خودكار و پردازش دادههاي فراصوت توسط روشهاي آماري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
الكترونيك
-
سال تحصيل
آذرماه 1394
-
تاريخ دفاع
آذرماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر علي صدر
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
درخلال جوشكاري آلياژهاي مبتني بر نيكل، به دليل اشباع آهن مذاب با برخي از عناصر شيميايي مانند نيوبيوم (Nb) و موليبدنوم (Mo)، جدايش ريز شديدي در اين عناصر رخ ميدهد. جدايش و تهنشيني فازهاي ثانويه ميتواند باعث تغيير خواص مكانيكي آلياژ و كاهش مقاومت آن در برابر خوردگي شود. امروزه، اين آلياژ بهطور گستردهاي بهصورت روكش جوش در سطح داخلي لولههاي كربن فولاد و در ساير تجهيزات مربوط به صنايع دريايي و به ويژه در محيطهاي شديدا خورنده مانند صنايع نفت و گاز، مورد استفاده قرار ميگيرد. با اين توصيف، تحليل و بررسي فرآيند استحالهي فاز در اين آلياژ، بسيار حائز اهميت است.
امروزه، محققين در پي بررسي و ارزيابي روشهاي هوش مصنوعي جهت مشخصهسازي ريزساختارها ميباشند. از اين رو، هدف اصلي اين پژوهش طراحي و تحليل سامانههاي پردازشي خودكار مبتني بر روشهاي آماري جهت طبقهبندي سيگنالهاي فراصوت،بهمنظور مشخصهسازي ريزساختارها و نظارت بر روند استحالهي فاز در سوپرآلياژ اينكونل 625، تحت شرايط پيرسازي حرارتي در دماهاي 650 و 950 درجه سلسيوس در مدت زمان 10، 100 و 200 ساعت ميباشد. ابتدافرآيند طراحي توسط روشهاي خطي كه از آمارههاي مرتبه پايين استفاده ميكنند، انجام ميپذيرد. سپس، با توجه به مزايا و معايب مطرح شده در اين سامانهها، فرآيند طراحي به صورت تدريجي به سمت روشهاي غيرخطي كه از آمارههاي مرتبه بالا بهره ميبرند سوق داده ميشود. پس از آن، عملكرد ساختارهاي موردنظر در اين سامانههاي پيشنهادي بهينه ميشود. در نهايت نيز با توجه به عملكرد دقيق و مقاوم طبقهبند بيزيننسبت به ساير طبقهبندها در طبقهبندي ريزساختارها، روشهاي نويني جهت بهبود ساختار اين طبقهبند ارائه ميگردند.
در ميان روشهاي ارائه شدهدر اين تحقيق، مولفههاي مستقل بهدست آمده از ضرايب كومولانت مرتبه سوم سيگنالهاي فراصوت، در تركيب با شبكه عصبي احتمالي بهينهسازي شده، بهترين عملكرد را با دقت ميانگين 97% درپي داشتند.همچنين، بهكارگيري روش پيشنهادي (مبتني بر الگوريتم جستجوي نزديكترين همسايگيها) جهت وزندهي ساختار طبقهبند بيزين، موجب بهبود عملكرد اين طبقهبند از دقت ميانگين 93% به دقت %5/95 گرديد.
نتايج بهدست آمده از سامانههاي پيشنهادي در اين پژوهش حاكي از آن هستند كه روشهاي ارائه شده ميتوانند يك راهكار مناسب و كارآمد جهت نظارت بر روند استحالههاي فاز باشند. در اينصورت، ميتوان بهترين زمان را براي انجام تعميرات پيشبيني كرد و در هزينههاي نگهداري صرفهجويي نمود.
واژه¬هاي كليدي: آزمون فراصوت، پردازش سيگنال، روشهاي آماري، طبقهبندي، مشخصهسازي ريزساختارها
-
لينک به اين مدرک :