-
شماره ركورد
15857
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15857
-
پديد آورنده
آرمان برادران جعفري
-
عنوان
ارزيابي مقاومت ساختمانهاي فولادي داراي مهاربند كمانش ناپذير (BRB) در برابر خرابي پيش رونده
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي زلزله
-
سال تحصيل
بهمن 1394
-
تاريخ دفاع
بهمن 1394
-
استاد راهنما
دكتر مرتضي رئيسي دهكردي
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
عبارت خرابي پيشرونده را ميتوان به صورت گسترش يك خرابي اوليه موضعي از عضوي به عضو ديگر كه نهايتا ً منجر به خرابي كل سازه يا بخش نامتجانسي از آن مي شود تعريف نمود. هر چند مطالعات نسبتاً زيادي در ارتباط با پديده خرابي پيشرونده تحت بارهاي انفجار انجام گرفته است ولي ميتوان ديد كه گسيختگي به وجود آمده از سازهها در حين رخداد زلزلههاي شديد نيز به يكباره اتفاق نميافتد بلكه به علت ضعف در طراحي يا اجراي سازه، المان يا المانهاي ضعيف زودتر آسيبديده و متعاقب آن، باز توزيع نيروها انجام شده و ممكن است اعضاي مجاور المانهاي آسيبديده گسيخته شود و درنتيجه پديده خرابي پيشرونده رخ دهد و درنهايت منجر به انهدام كل سازه گردد.
بهرهگيري از مهاربند كمانش ناپذير يك روش كاهش پاسخهاي سازهاي ناشي از زلزله ميباشد. در اين پاياننامه، رفتار سازه فولادي داراي مهاربندكمانشناپذير در برابر خرابي پيشرونده، با حذف ستون در موقعيتها و مكانهاي مختلف تحت بارهاي ثقلي و لرزهاي مورد بررسي قرار گرفته است. تحليلهاي استاتيكي غيرخطي پوش آور و تاريخچه زماني غيرخطي با استفاده از نرمافزار Perform-3d انجام شده است. مدلهاي سازهاي بكار گرفته شده 4، 8 و 12 طبقه ميباشند.
نتايج تحليلها نشان ميدهد كه، مقاومت سازهها در برابر خرابي پيشرونده به طور قابل توجهاي با پارامترهايي مانند بار اعمالي، مكان و موقعيت حذف ستون و تعداد طبقات تغيير ميكند. حذف المان مهاربند كمانش ناپذير بهمراه ستون مجاور تاثير قابل توجهي در خرابي پيشرونده تحت بار جانبي دارد، اما بطور كلي سازه داراي مهاربند كمانش ناپذيرمقاومت در برابر خرابي پيشرونده را تأمين مي كند.
كلمات كليدي: مهاربند كمانش ناپذير، بارهاي لرزهاي، خرابي پيشرونده، حذف ستون، تحليل تاريخچه زماني غيرخطي.
-
لينک به اين مدرک :