-
شماره ركورد
15888
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15888
-
پديد آورنده
مهشيد نجاتي
-
عنوان
به كارگيري رهيافت اختيار راهبردي در سطح محلي با تأكيد بر فنون تصميم سازي مطالعه ي موردي: محدوده ي شمالي درياچه ي شهداي خليج فارس (چيتگر)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برنامه ريزي شهري
-
سال تحصيل
اسفند 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند 1394
-
استاد راهنما
دكتر رضا خيرالدين
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
با توجه به مسائل متعدد موجود در برنامه هاي متداول تهيه شده در سطح محلي در ايران از حيث فرآيند و فرآورده كه كمتر در انطباق با واقعيت ها مي باشند و عدم به كارگيري فنون روشن در گام هاي پيوسته در اين برنامه ها كه تصميم سازي اغلب به شهود برنامه ريزان واگذار مي گردد و نيز با توجه به روي آوردن نظام برنامه ريزي شهري كشور به برنامه ريزي راهبردي، در اين پژوهش با معرفي رهيافت اختيار رابردي به عنوان رهيافتي در برنامه ريزي راهبردي كه در ساختاري منسجم در راستاي انطباق با واقعيت ها فنوني ساده و شفاف را ارائه مي نمايد به كارگيري آن در سطح محلي تجربه مي شود. روش حاكم بر اين پژوهش استدلال منطقي است و از طريق پژوهش موردي، رهيافت اختيار راهبردي در سطح محلي به كار گرفته مي شود.
به منظور به كارگيري رهيافت اختيار راهبردي در سطح محلي، در ارائه ي چارچوب نظري اين رهيافت مراحل تصميم سازي شامل چهار مرحله ي صورت بندي، طراحي، مقايسه و اختيار معرفي مي شوند. سپس در ارائه ي چارچوب فني رهيافت اختيار راهبردي، فنون معرفي شده توسط اين رهيافت در چهار مرحله ي پيش گفته مطرح مي گردند. با بررسي تجارب به كارگيري اين رهيافت در تخصيص منابع به فضاهاي تفريحي در بخشي از كمربند سبز لندن و برنامه ريزي مسكن در شهر كپينگ از كشور سوئد شرايط منجر به به كارگيري اين رهيافت، نحوه ي طيّ فرآيند چرخه اي تصميم سازي در چهار مرحله ي صورت بندي، طراحي، مقايسه و اختيار و نتايج حاصل از به كارگيري اين رهيافت ارائه مي شود. در ادامه با انتخاب محدوده ي مطالعه ي موردي و بيان دلايل انتخاب آن، به كارگيري فنون تصميم سازي رهيافت اختيار راهبردي در مطالعه ي موردي انجام مي گيرد.
نتايج اين پژوهش پيشنهاد فرآيند تصميم سازي براي تهيه ي برنامه هاي محلي بر اساس رهيافت اختيار راهبردي، انطباق چارچوب هاي نظري و فني اين رهيافت بر اساس به كارگيري آن در سطح محلي از حيث ارتباط مفاهيم فني با قضاوت هاي تعادلي و نيز گردش ها و تغيير وضعيت ها در مراحل فرآيند تصميم سازي و بيان دستاوردهاي به كارگيري رهيافت اختيار راهبردي در فرآيند و فرآورده نسبت به برنامه هاي متداول مي باشد.
واژگان كليدي: رهيافت اختيار راهبردي، صورت بندي، طراحي، مقايسه، اختيار، فرآيند، فرآورده، فن.
-
لينک به اين مدرک :