-
شماره ركورد
15905
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15905
-
پديد آورنده
كيميا كريميان
-
عنوان
نمايش، استنتاج و ارزيابي اعتماد سرويسهاي وب مركب با در نظرگرفتن پارامترهاي كيفيت سرويس
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
نرمافزار
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمد عبداللهي ازگمي
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
با توجه به تنوع و گسترش سرويسهاي وب، انتخاب سرويسي با بهترين عملكرد از ميان سرويسهاي مشابه همچنان يك چالش پيش روي مشتريان سرويس شناخته ميشود. اعتماد سرويسها نقش مهمي در مقايسه عملكرد آنها با يكديگر و انتخاب مشتريان سرويس دارد. بسياري از مدلهاي محاسباتي اعتماد، تنها پارامترهاي كيفيت سرويس را در نظر گرفته و عدمقطعيتهاي اطلاعات موجود و پارامترهاي مؤثر در محاسبه اعتماد از ديدگاه مشتريان سرويس را مورد بررسي قرار نميدهند. اين درحاليست كه اعتماد يك سرويس در نظر مشتريان متفاوت مقادير متفاوتي نيز خواهد داشت. از طرفي گاهي سرويسهاي وب يكديگر را فراخواني كرده و سرويسهاي وب مركب را ايجاد مينمايند. ارزيابي اعتماد سرويسهاي وب مركب عاملي مؤثر در انتخاب بهترين نوع تركيب براي سرويسهاي وب است. اغلب مدلها محاسباتي ارائهشده تنها اعتماد سرويسهاي مؤلفه را در نظر گرفته و انواع ساختار سرويسهاي مركب را مورد بررسي قرار نميدهند.
در اين پاياننامه با استفاده از «مدل باور انتقالپذير»، مدلي جهت ارزيابي اعتماد يك سرويس با تركيب رتبههاي تخصيصيافته از سوي مشتريان سرويس ارائه شده است. مشتريان پس از برقراري هر تعامل براساس باور ذهني خود رتبههايي را نسبت به هريك از پارامترهاي كيفيت سرويس اختصاص ميدهند. اهميت هريك از رتبهها با در نظرگرفتن پارامترهاي زمان تخصيص رتبه، شباهت رتبه موردنظر با ساير رتبهها و ميزان تداوم رتبه، تعيين و پس از تركيب شدن با يكديگر، با محاسبه ميزان خوشبيني مشتري و بررسي عملكرد گذشته سرويس وب، اعتماد مستقيم ارزيابي ميشود. در ارزيابي اعتماد، ترجيحات مشتريان نيز در نظر گرفته شده و فرض ميشود مشتريان تمايلات متفاوتي دارند كه اين تفاوتها در ارزيابي اعتماد و معرفي سرويس قابل اعتماد به آنها تأثيرگذار است. اعتماد غيرمستقيم نيز با در نظر گرفتن شهرت و شباهت توصيهكنندگان با ساير مشتريان ارزيابي ميشود.
در ادامه اين پاياننامه مدل محاسباتي اعتماد براي سرويسهاي وب مركب با در نظر گرفتن نحوه تأثيرپذيري سرويسهاي مؤلفه از يكديگر و سابقه عملكرد هركدام از سرويسها ارائه شده و با استفاده از «نظريه بيزي تعميميافته»، اعتماد شرطي سرويسها ارزيابي ميشود. در اين مدل، اعتماد سرويس مركب با در نظر گرفتن مقادير اعتماد و نحوه فراخواني سرويسهاي مؤلفه ارزيابي ميشود. جهت ارزيابي رفتار مدل، با استفاده از سناريوهاي متفاوتي كارايي مدل مورد بررسي قرار گرفته و نشان ميدهد مدل محاسباتي اعتماد يك سرويس از ميانگين خطاي مطلق پاييني برخوردار بوده و با وجود مشتريان بدخواه ميتواند رفتار مناسبي از خود نشان دهد و مدل محاسباتي اعتماد مركب نيز با در نظر گفتن اعتماد سرويسهاي مؤلفه و نحوه فراخواني ميان آنها، در مقايسه با كارهاي مشابه، اعتماد مركب را به نحو مطلوبي محاسبه مينمايد.
واژههاي كليدي: اعتماد، سرويس وب مركب، سرويس مؤلفه، مدل باور انتقالپذير، نظريه بيزي تعميميافته
-
لينک به اين مدرک :