-
شماره ركورد
15932
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
15932
-
پديد آورنده
مهدي نيك روان
-
عنوان
ارائه الگويي براي ارزيابي توانمندي نوآوري فناورانه در جهت اكتساب فناوري پرخوراني (توربوشارژ) در صنعت قوايمحركه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت تكنولوژي - نوآوري
-
سال تحصيل
تير ماه 1395
-
تاريخ دفاع
تير ماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر سعيد شوالپور
-
استاد مشاور
دكتر مهدي مجيدپور
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
همزمان با افزايش فشار رقابتي، نياز به انطباق، توسعه و نوآوري به صورت دائمي، سنگ بناي تعالي بنگاه را شكل ميدهند. در يك محيط پويا، عدم توانايي به نوآوري در نهايت باعث ركود كسب و كار و خروج سازمان از گردونهي رقابت ميشود.
توانمندي نوآوري فناورانه يك مفهوم مجتمع، گريزان و نامطمئن است كه شناسايي آن را مشكل كرده است. اندازهگيري توانمندي نوآوري فناورانه نياز به در نظر گرفتن همزمان معيارهاي كمي و كيفي متعددي دارد. يكي از عوامل اساسي در عدم موفقيت بكارگيري نوآوري فناورانه براي كسب مزيت رقابتي در بنگاههاي كشورهاي در حال توسعه، عدم آگاهي و شناخت سطح توانمنديهاي فناورانه بنگاه و استفاده از آنها در جهت مزيتهاي نسبي ميباشد. ارزيابي توانمندي فناورانه ابزاري است كه به منظور شناخت قابليتهاي مورد نياز براي اجراي اولويتهاي فناورانه بنگاه بكار ميرود.
در اين مقاله سعي شده است بر مبناي استفاده از مرور ادبيات گسترده، معيارهاي مربوط به توانمنديهاي نوآوري فناورانه در حوزه فناوري پرخوران استخراج شده و اين شاخص ها در اختيار جمعي از خبرگان صنعت خودرو قرار گرفته است تا بدين وسيله سطح توانمندي مطلوب براي فناوري پرخوران در صنعت خودرو تشخيص داده شود. از سوي ديگر با محدود كردن گويه هاي پرسشنامه، با استفاده از نظر خبرگان، وضعيت موجود توانمندي در فناوري پرخوران شناخته شده و بدين ترتيب شكاف فناوري در هريك از شاخصهاي مورد مطالعه بدست آمده است. با مشخص شدن شكاف فناوري، پروژه هاي بهبود در راستاي كاهش و يا حذف شكاف، تعريف شده است. نتايج نشان مي دهد كه در حوزه فناوري پرخوران بيشترين شكاف در مولفههاي زيربنايي مربوط به توانمندي سازماندهي است كه بيشترين اثر را بر روي توانمنديهاي سطح عملياتي سازمان دارد و در سطح توانمنديهاي عملياتي، توانمندي تحقيق و توسعه و سپس توانمندي ساخت و توليد تاثير زيادي بر روي عملكرد يادگيري نوآوري داشته و بيشترين ميزان شكاف هم در شاخصهاي مختلف آن ديده ميشود. در سطح عملكردي نيز، شاخصهاي بررسي شده در اين تحقيق نشان ميدهد كه سازمان هاي توليدي داخلي در صنعت قواي محركه، فاصله زيادي با شركتهاي بزرگ و نوآور جهان در صنعت دارند.
واژههاي كليدي: فناوري، ارزيابي فناوري، توانمندي نوآوري فناورانه، پرخوران
-
لينک به اين مدرک :