-
شماره ركورد
16024
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16024
-
پديد آورنده
اميد اصفهاني علمداري
-
عنوان
ارائهي روشي مبتني بر شباهت براي كاهش دادهي خطسير اشياء متحرك در شبكههاي جادهاي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
نرمافزار
-
سال تحصيل
اسفندماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر حسن نادري – دكتر عين اله خنجري ميانه
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
فراگير شدن دستگاههاي مكانيابي، شامل گوشيهاي هوشمند، برچسبهايRFID و سامانههاي ناوبري وسايل نقليه و پيشرفت فناوريهاي ارتباطي بيسيم، منجر به توسعه روزافزون خدمات اطلاعاتي مبتني بر محل شده است. ردگيري اشياء متحرك، در كاربردهاي مختلف نظير سامانههاي مديريت ترافيك، حملونقل، گردشگري و شبكههاي اجتماعي مبتنيبر محل، باعث ايجاد حجم عظيمي از دادهها ميشود. افزايش بيرويه حجم دادههاي خطسير باعث ايجاد سربار ارتباطاتي و ذخيرهسازي شده و پردازش پرسوجوهاي مكاني-زماني را با مشكل روبرو كرده است. با كاهش حجم دادههاي خطسير ميتوان تا حدود زيادي بر اين مشكلات غلبه كرد. فشردهسازي و كاهش دادهها بخش اساسي در مرحلهي پيشپردازش تحليل دادههاي مكاني-زماني به شمار ميرود. البته چالش اصلي در اين زمينه، حفظ كيفيت اين دادهها متناسب با نياز برنامههاي كاربردي است.
بسياري از روشهاي كاهش دادهي خطسير، يك خطسير را بهعنوان ورودي گرفته و با بهرهگيري از روشهايي مانند سادهسازي خط، تعداد نقاط موردنياز براي نمايش آن را كاهش ميدهند. درحاليكه ميتوان با در نظر گرفتن چندين خطسير، افزونگيها و شباهتهاي آنها را تشخيص داد و به كمك رفتارهاي حركتي مشابه، اقدام به كاهش دادهي خطسيرها نمود. بسياري از اين شباهتها، در مورد خطسيرهاي محدود به شبكه، به دليل ويژگيهاي خاص حركت اشياء در شبكههاي جادهاي، قابل توجيه هستند. همهي اين اشياء متحرك، داراي مؤلفهي مكاني مشترك ميباشند و از طرف ديگر برخي از يالها (دنبالهاي از يالها) داراي محبوبيت بيشتري در بين اشياء متحرك هستند. در اين پژوهش، با استفاده از يك روش خوشهبندي مبتني بر شبكه جادهاي و بررسي بخشي از مجموعه داده بهعنوان مجموعهي آموزشي، اين يالها استخراج شده و از آنها براي كاهش دادهي خطسيرهاي كل مجموعه داده استفاده ميشود. درنهايت، آزمايشهاي متعددي براي ارزيابي اين روش انجام ميشود كه عملكرد قابلتوجه اين روش در فشردهسازي دادههاي خطسير را نشان ميدهد. همچنين، تأثير اين روش بر پرسوجوهاي برنامههاي كاربردي و روشهاي شاخصگذاري بررسي ميشود.
واژههاي كليدي: پايگاه دادههاي اشياء متحرك، دادههاي خطسير، خدمات مبتني بر محل، كاهش دادههاي خطسير، خوشهبندي دادههاي خطسير
-
لينک به اين مدرک :