-
شماره ركورد
16039
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16039
-
پديد آورنده
داود كوه كن
-
عنوان
طراحي ساختمان اداري و اقامتي در شهرك صنعتي سمنان با رويكرد بكارگيري نماي هوشمند تطبيق پذير
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال تحصيل
خردادماه 1395
-
تاريخ دفاع
خردادماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر احمد اخلاصي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
امروزه نماها چيزي فراتر از چهره ي يك ساختمان هستند. جدا از نقش آن در تعريف هويت و ارائه تصوير كلي از ساختمان؛ آن ها در واقع مغز متفكر ساختمان بوده كه تا حد بسيار زيادي در هر دو جنبه ي بهينه سازي انرژي و تامين آسايش استفاده كنندگان نقش تعيين كننده اي دارند. براي پاسخگويي به چنين نيازهايي پيچيدگي طراحي نماها به جايي رسيده است كه مي توان از نماهاي هوشمند صحبت به ميان آورد.
حال اينكه چگونه يك نماي هوشمند مي تواند پاسخي بهينه نسبت به تغييرات محيطي داشته باشد تعريف نما،هوشمندي ، تطبيق پذيري و انواع آنها چيست؟چگونگي ايجاد تطابق ساختمان با محيط اطراف بوسيله نماي هوشمند؟نقش نماي هوشمند تطبيق پذير دركاهش مصرف انرژي و ايجاد آسايش دروني كاربران چگونه است؟ونقش نماهاي هوشمند در مواجهه با ساير عوامل محيطي و تطبيق پذيري با آنها چگونه است؟سولاتي است كه پيش مي آيد.
جهت پاسخگويي به اين سوالات تمامي اطلاعات مورد نياز به روش كتابخانه اي و ميداني جمع آوري شده است. اين اطلاعات در دو بخش اطلاعات فني شامل نما،هوشمندي و تطبيق پذيري و بخش طراحي و برنامه ريزي گرد آوري شده است.
اطلاعات مورد نياز بدست آمده جهت طراحي نماي تطبيق پذير به روش اكتشافي جمع آوري مي گردد.سپس براي رسيدن به بهترين و مناسب ترين روش در بسته تصميم سازي swot بررسي شده تا با انتخاب روشي مناسب به راهبردهاي كاربردي و اجرايي لازم دست يابيم.
راهبردهاي انتخاب شده نيز با ابزار آزمايش كه شبيه سازي بوسيله نرم افزار و اندازه گيري متغير ها از محاسبه دقيق تغيير در ميزان مصرف انرژي اعتبار سنجي مي گردد. با توجه به مطالعات انجام شده نماي ساختمان يكي از اجزاي اصلي در ارتباط بنا با محيط خارج بوده و با طراحي مناسب آن مي تواند نقش اصلي را در ذخيره انرژي و دستيابي به معماري پادار داشته باشد.
و به اين نتيجه رسيده ايم كه هوشمند سازي و ايجاد تطابق با محيط، نما را از يك عنصر ثابت به عنصري پويا و در تعامل با محيط تبديل مي كند.
جهت ايجاد نماي تطبيق پذير ابتدا بر اساس آناليزهاي انجام شده سيستم تطيبق پذيري مناسب را بر اساس انگيزه تطبيق پذيري انتخاب كرده و سپس از روش مناسب تطبيق پذيري كه مي تواند يك ويا تركيبي از چند روش باشد را انتخاب نمود.
رسيدن به نماي زيست اقليمي كه به مانند پوست عمل كند مي تواند هدف غايي و آتي خواهد بود.نمايي كه بمانند پوست انسان و يا حيوانات كاملا تطبيق پذير و از لحاظ بافت در نقاط مختلف متفاوت باشد.اين راه نيازمند يافتن روشها و مصالح جديد مي باشد.
واژههاي كليدي: نما ،هوشمند ،تطبيق پذير
-
لينک به اين مدرک :