-
شماره ركورد
16040
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
16040
-
پديد آورنده
محمدمهدي كلانتري
-
عنوان
طرح مرمت گنبد دوپوسته مسجد جامع عباسي اصفهان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مرمت و احياي بناها و بافتهاي تاريخي
-
سال تحصيل
خرداد ماه 1395
-
تاريخ دفاع
خرداد ماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر غلامحسين معماريان
-
استاد مشاور
مهندس سيد مهدي مجابي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
گنبد مسجد جامع عباسي با ارتفاع 50 متر، دهانه 22 متر و ارتفاع بين دوپوسته 11 متر، عظيم ترين گنبد دوپوسسته گسسته نار در معماري جهان است. اين مسجد در ضلع جنوبي ميدان نقش جهان اصفهان در دوران شكوه حكومت صفوي ساخته شده است.
اين گفتار در پنج فصل تنظيم شده است. در فصل اول به شرح مختصر موضوع تحقيق و اهميت آن و سپس فرضيات، اهداف، روش و مراحل تحقيق مي پردازيم.
در فصل دوم ابتدا بستر مسجد جامع عباسي اصفهان و بافت دولت خانه صفوي اصفهان را معرفي مي كنيم و در ادامه تمامي مستندسازي هاي انجام گرفته از مسجد را از ابتدا تا كنون مورد بررسي قرار داده و سپس روش پيشنهادي مستندسازي سه بعدي و لايه به لايه را توسط نرم افزار Google Sketch Up با ارائه ي مستندسازي سه بعدي صورت گرفته مطرح مي كنيم.
در فصل سوم تاريخچه، مشخصات و ساختار سازه اي گنبدهاي دوپوسته گسسته نار و گنبد مسجد جامع عباسي را بررسي مي كنيم.
در فصل چهارم در ابتدا با مقايسه تطبيقي اين گنبد با گنبد مدرسه چهارباغ، آسيبهاي وارد شده بر آن را به صورت ظاهري بر مبناي تصاوير و شرايط موجود شناسايي كرده و سپس به آسيب شناسي محاسباتي آن پرداخته ايم. به اين صورت كه با كمك نرم افزار ANSYS اين سازه را به روش اجزاء محدود مورد دو نوع آناليز استاتيكي خطي و مودال قرار داده ايم و نتايج به دست آمده از آناليز را ذكر كرده ايم.
و در فصل پنجم با توجه به دو نوع آسيب شناسي صورت گرفته، طرح مرمت پيشنهادي را ارائه داده ايم و با در نظر گرفتن يك حالت فرضي براي سازه، و به كار بردن روش اجزاء محدود براي طرح مرمت و حالت فرضي، نتايج به دست آمده را با آناليزهاي قبلي مقايسه كرده و نتيجه گيري نهايي خود را بيان نموده ايم.
واژههاي كليدي: مستندسازي سه بعدي، ساختار شناسي، آسيب شناسي، روش اجزاء محدود، طرح مرمت، گنبد دوپوسته گسسته نار، مسجد جامع عباسي
-
لينک به اين مدرک :