-
شماره ركورد
172
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
172
-
پديد آورنده
الياس دوامي
-
عنوان
توسعه مساله چندهدفه مكانيابي نقاط انتقال با فرض ظرفيت وسايل حمل و نقل و تسهيلات و اولويتهاي متفاوت مشتريان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع
-
سال تحصيل
اسفندماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر معيني
-
استاد مشاور
دكتر جبلعاملي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
مساله مكانيابي نقاط انتقال از جمله مسائلي است كه در سالهاي اخير به آن توجه شده است و محققاني به مدلسازي و حل اين مساله به شكلهاي مختلف پرداختهاند. در مساله مكانيابي نقاط انتقال، هدف، جمعآوري تقاضاها از نقاط مختلف و رساندن آنها به تسهيلات است، به گونهاي كه اين كار در كمترين زمان و با كمترين هزينه انجام گيرد. در اين مساله براي جمعآوري تقاضاها نقاطي را در بخشهاي مختلف به عنوان نقاط انتقال در نظر گرفته تا تقاضاها به آنجا آورده شده و از آن نقاط با سرعت بيشتر و يا هزينه كمتر به تسهيلات منتقل شوند. البته در بعضي موارد ميتوان اين مساله را برعكس هم در نظر گرفت؛ به طوري كه تقاضاها از تسهيلات به نقاط انتقال رفته و از آنجا به نقاط مختلف توزيع شوند.
در اين پاياننامه به توسعه مساله مكانيابي نقاط انتقال در راستاي نزديكتر شدن مساله به فضاي واقعي پرداخته و مساله را با مفروضات جديدي مدلسازي نموده و حل كردهايم. به دليل مفروضات خاصي كه در اين مدل در نظر گرفته شده است، براي حل مدل از تكنيكهاي شبيهسازي كامپيوتري در كنار بهينهسازي رياضي استفاده كردهايم. از جمله اين مفروضات ميتوان به تشكيل صف تقاضاها در نقاط انتقال و تسهيلات، دستهبندي و اولويتبندي تقاضاها، خدمت گروهي تقاضاها در نقاط انتقال و وجود چند خدمتدهنده در نقاط انتقال اشاره كرد.
نهايتا به تشريح مطالعه موردي مناطق 22 گانه شهرداري تهران در شرايط زلزله پرداخته و با توجه به بزرگ بودن ابعاد مساله، براي حل مدل از الگوريتم فراابتكاري مورچگان استفاده ميكنيم. نتايج مدل به ما كمك ميكند تا با هزينه كمتر و در زمان كمتر به مصدومان زلزله خدمترساني كنيم.
واژههاي كليدي:مكانيابي نقاط انتقال- تئوري صف- برنامهريزي رياضي- شبيهسازي كامپيوتري- الگوريتمهاي فراابتكاري
-
لينک به اين مدرک :