-
شماره ركورد
18850
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۱۸۸۵۰
-
پديد آورنده
فائزه شيخ پور سيگارودي
-
عنوان
برنامه ريزي راهبردي توسعه فضايي منطقه سياهكل با تكيه بر قابليت هاي محيطي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برنامه ريزي منطقه اي
-
تاريخ دفاع
دي ماه ۱۳۹۶
-
استاد راهنما
دكتر سيد مجيد مفيدي شميراني
-
استاد مشاور
دكتر محمدصالح شكوهي بيدهندي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
برنامه¬ريزي مناطق در گذشته با روش¬هاي جامع¬نگر و اقدامات كوتاه¬مدت و گاه روزانه پيش مي¬رفته است. با اين حال، روش¬ها و الگوهاي برنامه¬ريزي در سال¬هاي اخير، افق¬هاي بلندمدت¬تري را براي مناطق ترسيم مي¬كنند. از جمله اين روش¬ها و الگوها، مي¬توان به برنامه¬ريزي راهبردي اشاره نمود. اين تلقي از برنامه¬ريزي تلاش دارد كه ضمن شناسايي ويژگي¬هاي منطقه (نقاط قوت و ضعف، فرصت¬ها و تهديدها) با ترسيم چشم¬انداز مطلوب و با به¬كارگيري ابزارهاي مشاركت اجتماعي، راهبردها و سياست¬هايي را براي مناطق و شهرها پيشنهاد كند. منطقه¬ي سياهكل به عنوان يكي از مناطق با ظرفيت بالا واقع در استان گيلان، اين امكان را دارد كه با در نظر گرفتن قابليت¬هاي محيطي و ترسيم چشم¬انداز بلندمدت به منطقه¬اي واجد كيفيات فضايي بالاتر تبديل شود. در حال حاضر، اين منطقه از مشكلاتي نظير تغيير كاربري اراضي كشاورزي، فقدان مديريت واحد شهري، كمبود منابع آب شهري و روستايي با وجود بارندگي زياد در سطح شهرستان و وابستگي به اقتصاد تك محصولي در حوزه كشاورزي، رنج مي¬برد. اين در حالي است كه اين منطقه فرصت¬هايي نظير جاذبه¬هاي طبيعي، موقعيت ويژه شهرستان سياهكل در امر كشاورزي و آب و هواي مطلوب، را داراست. با توجه به اين ويژگي¬ها، مطالعه¬ي حاضر تلاش مي¬كند الگوي برنامه¬ريزي راهبردي را براي منطقه¬ي سياهكل پياده¬سازي كند و به توسعه¬ي فضايي اين منطقه كمك نمايد.
اين پژوهش از نظر هدف، پژوهشي كاربردي و از نظر رويكرد، تحقيقي آميخته (كمي-كيفي) است. بدين منظور مطالعه¬ي حاضر با استفاده از پژوهش¬هاي اسنادي، برداشت ميداني و مصاحبه با متخصصان به تشخيص وضع موجود اين منطقه اقدام كرده است. يافته¬هاي حاصل از مطالعات تشخيص وضع موجود در گام بعدي با استفاده از تكنيك SWOT و ارزيابي عوامل داخلي و خارجي، به صورت يكپارچه تحليل شدند. در نهايت با استناد به نتايج اين تحليل و با رجوع مجدد به گروه¬هاي مختلف بهره¬ور، برنامه¬ي راهبردي منطقه¬ي سياهكل شامل چشم¬انداز، اهداف، راهبردها و سياست¬هاي اجرايي تبيين گرديد.
يافته¬هاي اين مطالعه نشان مي¬دهد كه منطقه¬ي سياهكل از طريق هفت راهبرد اولويت¬دار (با توجه به نتايج ارزيابي اغلب در دسته¬ي راهبردهاي تهاجمي قرار مي¬گيرند) كه شامل سرمايه¬گذاري بخش خصوصي در توسعه بخش كشاورزي، جلوگيري از تغيير كاربري اراضي كشاورزي، مديريت هوشمند آب، كشت محصولات جديد، گردشگري كشاورزي، سرمايه¬گذاري در صنعت گردشگري و بهره¬برداري پايدار از منابع طبيعي، مي¬تواند به منطقه¬اي از نظر سكونت و اشتغال سالم و پايدار، جذاب براي گردشگران و توانمند در توليد محصولات كشاورزي تبديل شود.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1397/01/14
-
تاريخ بهره برداري
4/3/2018 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
فايزه شيخ پورسيگارودي
-
لينک به اين مدرک :