-
شماره ركورد
19164
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۱۹۱۶۴
-
پديد آورنده
نرجس رحيمي داپاري
-
عنوان
گردشگري پايدار در جهت بوم گرايي توسعه شهري بابلسر
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
شهرسازي
-
سال تحصيل
۱۳۹۴
-
تاريخ دفاع
۱۳۹۷/۰۲/۰۷
-
استاد راهنما
دكنر مجيد مفيدي
-
استاد مشاور
دكتر محمد صالح شكوهي بيدهندي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
پايداري يكي از بحثهاي اصلي گردشگري است، اكنون با مشخص شدن ناپايداريها و مضرات فراوان آنها در مسير توسعه گردشگري، توجه به توسعه پايدار گردشگري به عنوان مسئلهاي مهم و ضروري نمود يافته است. در اين راستا، تبيين ارتباط مفهومي ميان گردشگري و توسعه پايدار به منظور جهتدهي به مطالعات مربوط در جهت ارتقاي رويكردها و ابزارها براي توسعه گردشگري همه جانبه و محافظت از محيط طبيعي و فرهنگي در نواحي و مقاصد گردشگري ضروري است. گردشگري پايدار در واقع يكي از راههاي نجات طبيعت و انسان است و بر خلاف پارادايم سنتي گردشگري، كه تنها نيازهاي بازار مورد توجه است، نيازهاي جامعه و محيط زيست را در كنار منافع اقتصادي مورد توجه قرار مي دهد. رويكرد زيست گردي به عنوان يكي از انواع گردشگري پايدار، با محيط هاي طبيعي، بكر و دست نخورده و همچنين نواحي حفاظت شده مرتبط مي شود. زيست گردي به حفظ اكوسيستم كمك مي كند و براي منابع طبيعي و ارزش هاي بومي جوامع محلي، احترام و ارزش قائل است. مهم ترين سوال مطرح شده در اين پژوهش ارائه راهبردها و راهكارهايي در جهت توسعه گردشگري و حفاظت از منابع طبيعي و جغرافيايي در جهت دستيابي به توسعه پايدار شهري است.
لذا با توجه به موارد فوق رساله حاضر شامل هفت فصل است، فصل اول شامل بيان مسئله، ضرورت و اهميت موضوع، اهداف، سوالات و روشهاي انجام پژوهش است، فصل دوم مباني نظري است و شامل واژه شناسي، تاريخچه موضوع و تعريف عوامل نظري مرتبط با طرح است در فصل سوم به بررسي مصاديق و نمونههاي داخلي و خارجي پرداخته شده است. در فصل چهارم به شناخت محدوده پرداخته شده است و موقعيت جغرافيايي، اجتماعي و اقتصادي محدوده بررسي شده است. در فصل پنجم با استفاده از تكنيك سوآت به تجزيه و تحليل موقعيت پرداخته شده است، در فصل ششم طرحهاي پيشنهادي معرفي و بررسي شده است و در نهايت نتيجهگيري آورده شده است.
از مناطق گردشگري بابلسر مي توان به مواردي از قبيل رود بابلرود، مناطق ميرود و كرفون و پل فلزي معلق در كنار جنبه هاي دانشگاهي، شيلات، صنعت و نيروي هوايي اشاره كرد. در كنار اثرات اقتصادي مثبت گردشگري مواردي از جمله سوداگري و تغيير كاربري اراضي، از بين رفتن آداب و رسوم و سنتهاي ساكنان محلي و آلودگيهاي زيست محيطي ناشي از ورود گردشگران از اثرات منفي گردشگري است كه در اين رساله سعي بر آن بوده است كه با تكيه بر رويكرد زيست گردي و ارائه راهبردها و سياستهاي مناسب، اثرات منفي را كاهش داد. راهبردهاي منتخب در اين پژوهش رونق بخشي به كشاورزي با تآكيد بر صنايع پشتيبان به خصوص در روستاها، آزاد سازي سواحل، كاهش آلودگي هاي زيست محيطي، برنامه ريزي براي گردشگري است.
كليدواژه: گردشگري، توسعه پايدار، swot، زيست گردي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1397/04/06
-
عنوان به انگليسي
Sustainable Tourism in The direction of ecologyical urban development of babolsar
-
تاريخ بهره برداري
3/3/2019 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
نرجس رحيمي داپاري
-
لينک به اين مدرک :