-
شماره ركورد
19210
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۱۹۲۱۰
-
پديد آورنده
عليرضا طاهرخاني
-
عنوان
ارائه مدلي براي پيش بيني سطح ايمني نواحي همگرايي و واگرايي آزادراه ها با استفاده از منطق فازي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
راه و ترابري
-
سال تحصيل
۱۳۹۷
-
تاريخ دفاع
۱۳۹۷/۰۲/۲۴
-
استاد راهنما
دكتر حميد بهبهاني
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
تصادف در آزادراهها به احتمال زياد منجر به مرگ و مير و يا يك آسيب جدي مي شود. عملكرد ايمني آزادراهها توسط عوامل متعددي از جمله ورودي¬ها و خروجي¬ها تحت تاثير نواحي همگرايي و واگرايي جريان ترافيك قرار مي¬گيرد. رانندگان در چنين نواحي ملزم به انتخاب و تنظيم سرعت بدون اينكه باعث خطر براي خود و يا ساير رانندگان شوند، هستند. شرايط ترافيكي و هندسي در نواحي همگرايي و واگرايي تاثير بسزايي در ايمني رانندگان دارد.
مهم¬ترين رويكرد مطالعات ايمني در گذشته به¬كارگيري آمار استنباطي بر داده¬هاي تاريخچه تصادفات بوده است، كه اين تحقيقات به مطالعات مشاهده¬اي نيز مشهور است. روش¬هاي ديگر مطالعات ايمني ترافيك، با پرداختن به چالش¬هايي در خصوص ماهيت اتفاقي بودن تصادفات و منحصر به فرد بودن، مطالعات ايمني مبتني بر داده¬هاي تصادفات را نقد مي¬كند.. بنابراين در اين رساله سعي شده است، بجاي استفاده از روشهاي منفعلانه مبتني بر گزارشات تصادفات اتفاق افتاده، از روشهاي پوياي پيشبيني رويدادهاي نزديك به تصادف استفاده شود، كه پيشبيني اين رويدادها از دو جنبه مشخص كردن احتمال بروز برخورد (تعيين تعداد برخوردهاي محتمل) و تعيين شدت برخوردهاي محتمل مورد نظر واقع شده است. از نظر تعيين تعداد برخوردهاي محتمل از دو شاخص زمان مانده به برخورد TTC و نرخ كاهش سرعت براي جلوگيري از تصادف DRAC استفاده شده است و از نظر شدت نيز دو شاخص اختلاف سرعت V و انرژي جنبشي KE مورد استفاده قرار گرفتند و سپس هر چهار شاخص ذكر شده با يكديگر تركيب شده و شاخصي جديد به نام شاخص پتانسيل عدم برخورد (NCPI) ايجاد نمايند كه به عنوان معياري مناسب براي ارزيابي عملكرد ايمني نواحي همگرايي و واگرايي جريان آزادراه¬ها استفاده شود. براي ارائه مدل از نرمافزار شبيهساز ترافيكي VISSIM استفاده ميشود. براي شبيهسازي از تركيب حالات مختلف شرايط ترافيكي و هندسي در نواحي همگرايي و واگرايي جريان استفاده ميشود. بهمنظور اعتبارسنجي و آزمايش نتايج شبيهسازي شبكه عصبي بهكار برده شده است. در نهايت بهمنظور ارزيابي مدل پيشنهادي، از مطالعه موردي چند ناحيه همگرايي و واگرايي جريان در حال بهرهبرداري استفاده شده است. تلاش صورت گرفته در اين تحقيق سبب توسعه مدلي براي پيشبيني سطح ايمني در نواحي همگرايي و واگرايي جريان ترافيك آزادراهها شد، كه با استفاده از مدلهاي مذكور ميتوان بدون نياز به داشتن سابقه تصادفات و رويدادهاي نزديك به تصادف و تنها مبتني بر مشخصات هندسي و ترافيكي، سطح ايمني را در نواحي همگرايي و واگرايي جريان تخمين زد.
واژههاي كليدي: ايمني، آزادراه، نواحي همگرايي و واگرايي جريان ترافيك
-
تاريخ ورود اطلاعات
1397/04/04
-
عنوان به انگليسي
Safety Assessment on Merge and Diverge Areas using Fuzzy Inference System, Artificial Neural Network, and Particle Swarm Optimization
-
تاريخ بهره برداري
6/25/2018 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
عليرضا طاهرخاني
-
لينک به اين مدرک :