-
شماره ركورد
19551
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۱۹۵۵۱
-
پديد آورنده
سپيده موحدي
-
عنوان
طراحي پرديس تخصصي معماري ايران با رويكرد حس تعلق به مكان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري آموزشي و فرهنگي
-
سال تحصيل
۱۳۹۴-۱۳۹۷
-
تاريخ دفاع
مهر ۱۳۹۷
-
استاد راهنما
دكتر خانمحمدي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده:
امروزه معنامندي فضايي از مهم ترين راهكارهاي كيفيت بخشي به فضاي معماري است و طراحان و معماران در اين زمينه تلاش مي كنند. از اين رو توجه به مفاهيمي همچون حس مكان و مؤلفه هاي تأثيرگذار بر آن بسيار مورد توجه مي باشد.درك معناي محيط و روند شكل گيري آن و نيز پارامترهاي تاثير گذار بر آن مي تواند در خلق محيطي مطلوب كه هدف اصلي معماري است تاثيرگذار باشد. حس مكان به معناي ادراك ذهني مردم از محيط و احساسات كم و بيش آگاهانه آنها از محيط خود است كه شخص را در ارتباطي دروني با محيط قرار مي دهد، به طوري كه فهم و احساس فرد با زمينه معنايي محيط پيوند خورده و يكپارچه مي شود. اين حس عاملي است كه موجب تبديل يك فضا به مكاني با خصوصيات حسي و رفتاري ويژه براي افراد خاص مي گردد.
از آنجاي كه توجه بيش ازحد به عملكرد در ديدگاه مدرن بسياري از وجوه ادراكي فضاهاي معماري را در ارتباط با مخاطب كمرنگ كرده است، خلأ معنا بيش از پيش در جوامع امروز خودنمايي مي كند. با توجه به ارزيابي به عمل آمده از محيط هاي آموزشي فرهنگي، جمع كثيري از اين مجموعه ها دچار خلأ معنا هستن. با توجه به اهميت اين امر مي توان از حرفه و دانش معماري در امر ارتقاء كيفيت محيطي اين فضاها و افزايش حس تعلق به مكان در تبيين و استخراج راهبردهاي اين رويكرد كمك گرفت.
هدف اين پژوهش رسيدن به ارائه راهكارهاي تخصصي تر جهت ارتقاء حس مكان در محيط اموزشي فرهنگي معماري است، كه از طريق شناخت، حفظ و بكارگيري مؤلفه هاي كالبدي، ادراكي، عملكردي و اجتماعي آن، بتوان حس مكان را ارتقاء بخشيد.در نهايت با ارتقاء و تقويت اين حس مي توان شاهد سلامت روح و روان افراد، حفاظت از تجهيزات و تسهيلات و افزايش مشاركت و تعامل اجتماعي بود كه باعث توسعه محيط و پايداري آن مي شود.
در اين پژوهش در ابتدا مطالعات به صورت توصيفي-تحليلي و روش گردآوري اطلاعات كتابخانه اي و اسنادي مي باشد. در مرحله بعد در كنار مطالعات ميداني، پرسشنامه جهت دستيابي به شاخصه هاي جزيي تر ومهم در افزايش حس تعلق به مكان در محيط هاي آموزشي-فرهنگي با روش ليكرت طراحي شد ميان دانشجويان و فارغ التحصيلان معماري پخش شد. اطلاعات پرسشنامه از نرم افزار اكسل استخراج و نتايج به صورت نمودارهاي كيفي تجزيه و تحليل شد كه روش تحقيق در اين بخش از نوع توصيفي _ پيمايشي است. در نهايت انعكاس نتايج حاصله جزو راهكارهاي اصلي روش تحقيق پروژه حاضر خواهند بود و در طراحي مجموعه مورد نظر اعمال خواهد شد.
كليدواژه: محيط هاي آموزشي – فرهنگي، حس تعلق به مكان، حس مكان، مكان معماري
-
تاريخ ورود اطلاعات
1397/07/24
-
عنوان به انگليسي
Designing a specialized campus of architecture in Iran with a sense of belonging to the place approach
-
تاريخ بهره برداري
10/16/2018 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
سپيده موحدي
-
لينک به اين مدرک :