-
شماره ركورد
20885
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
۲۰۸۸۵
-
پديد آورنده
گيتي حاجوي سيدلري
-
عنوان
ارائه مدل چند هدفه تسهيل و نقاط انتقال با در نظرگرفتن خدمات فوريتهاي پزشكي در زمان بحران (مطالعه موردي: توزيع فرآوردههاي خوني)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
بهينه سازي سيستم ها
-
سال تحصيل
۱۳۹۴
-
تاريخ دفاع
۱۳۹۷/۰۲/۰۱
-
استاد راهنما
دكتر احمد ماكويي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
حوادث و بلاياي طبيعي همواره آسيبهاي جاني و مالي فراواني به انسانها وارد نمودهاند، به طوريكه سالانه در حدود 200 ميليون نفر درگير بحرانها و حوادث طبيعي شده و صدها نفر از بين ميروند بر اساس گزارش سازمان ملل، در سال 2005 ميلادي، كشور ايران در بين كشورهاي جهان، رتبه نخست را در تعداد زلزلههاي با شدت بالاي 5.5 ريشتر و يكي از بالاترين رتبهها را در زمينه آسيبپذيري از زلزله و تعداد افرادكشته شده در اثر اين سانحه، داشته است. با توجه به اينكه تعداد زيادي از مرگ و ميرها در زمان بحران در ساعات اوليه اتفاق ميافتد، تسريع انتقال مصدومان به بيمارستانها يكي از موضوعات مهم در مديريت بحران مربوط به مراكز درماني است كه يكي از راههاي تسريع، مكانيابي نقاط انتقال براي جابجايي مصدومان است. اين نقاط انتقال براي بهبود زمان جابجايي مصدومان به بيمارستانها، طوري احداث ميشوند كه آمبولانسهاي اعزامي از نقاط آسيبديده به بيمارستان بر اساس معيار زمان، به واسطهي نقاط انتقال و يا به صورت مستقيم، مسير را طي كنند. از طرفي دومين نيازي كه در زمان بحرانهاي بزرگ مطرح است ذخاير فرآورده هاي خون ميباشد. لزوم آمادگي و توزيع سريع اين اقلام به مراكزدرماني و نقاط اسيبديده از ديگر موارد مهم در زمان بحران ميباشد. اهميت اين موضوع تا جايي است كه هرگونه كمبود در اين موارد باعث به تاخير افتادن عمليات پزشكي و در نهايت مرگ مجروح ميگردد. بنابراين نياز است تا با در نظر گرفتن بانك هاي خون و مراكز اهداي خون در منطقه آسيب ديده برنامهريزي مناسبي براي اين اتفاق داشته باشيم. بدين منظور در اين پاياننامه با ارائه مدلي جامع كه در آن شبكه لجستيك فرآوردههاي خوني به صورت كامل شامل نقاط آسيب ديده، نقاط انتقال، مراكز درماني، بانك خون و مراكز اهداي خون در نظر گرفته شده است، سعي بر پاسخگويي سريع به مصدومين و همچنين تامين نياز آنها به فرآوردههاي خوني در زمان بحران زلزله ميباشد.
همچنين مدل به صورت دو هدفه شامل حداقل كردن زمان خدمت رساني و حداقل كردن بحث هزينه هاست و از طرفي با توجه به محيط و شرايط ناپايدار در هنگام وقوع اين بحران، تحت عدم قطعيت و به صورت احتمالي در نظرگرفتهشدهاست. براي حل مدل ارائه شده از روش برنامهريزي معيار جامع استفاده شده است.
علاوه بر اين در اين پايان نامه براي مطالعه موردي از اطلاعات شبكه انتقال خون در منطقه سه تهران استفاده شده و مدل با توجه به اين اطلاعات پيادهسازي شده است. نتايج نشان ميدهد كه با درنظر گرفتن سيستم لجستيك شبكهاي انتقال افراد آسيب ديده و همچنين فرآوردههاي خوني مطابق دنياي واقعي و تحت شرايط عدم قطعيت، ميتوان به تصميمگيرندگان اين امر در مواقع عادي و يا وقوع زلزله كمك شاياني نمود.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1398/04/25
-
تاريخ بهره برداري
4/21/2018 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
گيتي حاجوي سيدلري
-
لينک به اين مدرک :