-
شماره ركورد
2414
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
2414
-
پديد آورنده
آيدين وحيدنيا
-
عنوان
طراحي پياده راه با تاكيد بر تجلي عناصر طبيعي- مورد طراحي پياده راه حاشيه رودخانه شهرچاي اروميه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي شهري
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1394
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر مهران علي الحسابي
-
دانشكده
معماري وشهرسازي
-
چكيده
چكيده
محيط طبيعي همواره شكل دهنده كانون تمدنها و اجتماعات بوده و هست. پيدايش شهرها حاصل سازگاري و تعامل بين سيماي فرهنگي و بستر طبيعي در طول زمان است. آب به عنوان مايع حيات نقشي بنيادين و اساسي در وجود و بقا جانداران از جمله انسان داشته است. رودخانهها نقش ويژه اي در شكل گيري شهرها در زمينههاي مختلفي چون كالبد، ارتباطات فضايي، تأمين دفاع و امنيت و...داشته و دارند. با شروع عصر جديد و صنعتي شدن جهان، سرعت عمران و ساخت و ساز در شهرها به شدت سرعت پيدا كرد و اين امر منجر به بروز مشكالت عديده اي از جمله در ساختار شهرها شد. رودخانهها نيز از اين امر مصون نمانده و دچار مشكلات زيادي از جمله آلودگي، تخريب منظر و ساختار، تعرض به حريم و نا امني اجتماعي و محل بزهكاران شدند. اما تفكر جديدي كه از اواسط قرن پيش آغاز شده، بازيابي اين عناصر و توجه دوباره به آنها را ضروري دانست و اينگونه جنبشهايي چون پايداري، پياده مداري، طبيعت گرايي و زمينه گرايي لزوم توجهي خاص به عناصر طبيعي را در شهرها مؤكد شدند.
در نگرش نوين به مقوله شهر و پس از مشاهده پيامدهاي ناگوار زندگي ماشيني و طراحي بر پايه خودرو، حيات شهرها امروزي وابسته به حضور فعال مردم در فضاهاي شهري بوده و اين مهم خود الزام وجود فضاهاي حضورپذير و سرزنده را مؤكد است؛ لذا توجه به كيفيتهاي اجتماعي و فرهنگي در عرصههاي عمومي شهرهاي كنوني ضروري و حياتي ميباشد. از سوي ديگر در اين نگرش به تركيب و التقاط هرچه بيشتر طبيعت و عناصر طبيعي در فضاي شهرها تاكيد ميشود. از ميان جريانهاي فكري و جنبشهاي ايجاد شده جهت نيل به اين مهم، شايد جنبش پياده مداري و تفكر اكولوژيك جزو مهمترين راهبردهاي تحقق تغيير شكل مورد نياز در شهرها و زندگي شهري باشد.
در اين نگارش سعي شده ابتدا به مطالعه مباني نظري مربوط به شهر و طبيعت و ارتباط اين دو مفهوم و تاثيرشان بر يكديگر پرداخته شود؛ سپس به موضوع پياده مداري و محورهاي پياده و پس از آن نقش رودخانهها در شهرها مورد بررسي قرار گرفته است، و در انتها پارامترهاي و زيرشاخصهايي جهت تحليل موضوع پياده راه حاشيه رودخانه در محدوده مورد مطالعه يعني رودخانه شهرچاي اروميه استخراج شده است.
پس از تحليل تمام مؤلفهها و شاخصها در محدوده، در بخش نهايي پس از تدوين چشم انداز و اهداف كلان و خرد به نگارش و ارائه طرح شهري پيشنهادي جهت طراحي، توسعه و احياء محدوده طراحي، در غالب اسناد طراحي پرداخته شده است.
واژههاي كليدي: شهر- طبيعت- انسان- پياده مداري- رودخانه
-
لينک به اين مدرک :