-
شماره ركورد
26216
-
پديد آورنده
مائده بانك
-
عنوان
يكپارچه سازي تصميمات تعيين اندازه انباشته و زمانبندي توليد و توزيع در زنجيره تأمين
-
مقطع تحصيلي
دكترا
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
تاريخ دفاع
1400/06/29
-
استاد راهنما
محمد مهدوي مزده
-
استاد مشاور
مهدي حيدري- ابراهيم تيموري
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
چكيده
مطالعات يكپارچهسازي عملياتي توليد و توزيع در سالهاي اخير مورد توجه بسياري از محققان قرارگرفته، اما با وجود توسعه اين مطالعات، شكافهاي قابل توجهي در يكپارچهسازي سطوح عملياتي و تاكتيكي توليد و توزيع در ادبيات صنايع ساخت براي سفارش به چشم ميآيد. در راستاي برطرف كردن يكي از اين شكافها، پژوهش حاضر به بررسي تأثير تصميمات تعيين اندازه انباشته توليد در مسئله يكپارچگي زمانبندي توليد و توزيع، با رويكرد تحويل دستهاي، پرداخته است. در اكثر مطالعات زمانبندي توليد و توزيع، علاوه بر عدم توجه كافي به هزينه نگهداري موقت، هر سفارش بهعنوان يك كار در نظر گرفته ميشود و يا بهعبارت ديگر شروع توليد يك سفارش صرفاً پس از پايان توليد سفارش ديگر ميسر است. در اين پژوهش نشان داده شده است كه شكست يك سفارش در مرحله توليد (حال اگر شكست در تحويل مجاز نباشد) يا به عبارت ديگر در نظر گرفتن تعيين اندازه انباشته توليد همراه با زمانبندي توليد و توزيع و همچنين لحاظ كردن هزينه نگهداري موقت، ميتواند تأثير فراواني در هزينههاي زنجيره داشته باشد.
در راستاي تبيين اين موضوع، ابتدا مسئله زمانبندي توليد و توزيع تك ماشين با تحويل دستهاي، با در نظر گرفتن هزينههاي نگهداري موقت كالا براي شرايطي كه امكان شكست در تحويل سفارشها وجود دارد مورد بررسي قرار گرفته و نشان داده خواهد شد كه تصميم گيري يكپارچه در مورد توليد و توزيع چگونه موجب كاهش هزينههاي زنجيره خواهد شد. پس از مدلسازي مسئله، با توجه به پيچيدگي آن، براي حل مدل در مسائل با ابعاد بزرگ، يك الگوريتم ژنتيك توسعه داده شده و جهت بهبود عملكرد الگوريتم، چهار الگوريتم ابتكاري جهت توليد جواب اوليه و يك الگوريتم جستجوي محلي نيز ارائهشده است.
در ادامه، همين مسئله، با فرض عدم امكان شكست سفارشها در تحويل موردبررسي قرار گرفته و پس از مدلسازي تأثير شكست يك سفارش در مرحله توليد بر كاهش هزينهها، شرايط بهينگي مدل موردبحث قرار گرفته و براي حل مدلها الگوريتم ژنتيك-ابتكاري توسعه دادهشده است. براي هر دو مدل، با توليد مسائل نمونه، صحت و عملكرد مدلها و الگوريتمهاي فراابتكاري مورد بررسي قرار گرفته و نشان داده شده كه مدل يكپارچه ارائه شده به طورميانگين ميتواند 12.6 درصد كاهش در هزينهها ايجاد نمايد.
به منظور پيادهسازي مدلهاي ارائه شده در صنعت، يك خط توليد و توزيع سوسيس و كالباس به عنوان مطالعه موردي بررسي گرديده است. مقايسه نتايج حاصل از بهكارگيري مدل مذكور براي مسئله توليد و توزيع اين مجموعه، با برنامههاي فعلي اجرايي ، نشاندهنده ميانگين بهبود 15% در هزينههاي مجموعه ميباشد. درانتها نيز مدلي جهت پاسخگويي به شرايط پيشرو در سيستم حملونقل مجموعه ارائه گرديد.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/12/19
-
عنوان به انگليسي
The integration of Lotsizing decisions with production and distribution scehuling in supply chain
-
تاريخ بهره برداري
9/20/2022 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
مائده بانك
-
Author
maedeh Bank
-
SuperVisor
mohammad mahdavi mazdeh
-
لينک به اين مدرک :