-
شماره ركورد
27653
-
پديد آورنده
كوثر ذبيح پور
-
عنوان
طراحي شبكه زنجيره تامين پايدار مواد پروتئيني با رويكرد لجستيك طرف سوم تحت شرايط اختلالات اپيدميك _ مطالعه موردي گوشت قرمز
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع- بهينهسازي سيستمها
-
سال تحصيل
1399
-
تاريخ دفاع
1401/9/13
-
استاد راهنما
محمدسعيد جبل عاملي
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
چكيده
سازمان ها به منظور پيشرفت، به دنبال مزيت رقابتي به ساير رقبا، كاهش هزينه ها، جلب رضايت مشتريان بيشتر و برخورداري از يك سيستم لجستيك قوي ميباشند. پيچيدگي هاي موجود در فرايندهاي يكپارچه، مديران را برآن مي دارد تا شركت هاي ارائه دهنده ي خدمات لجستيكي طرف سوم را به عنوان گزينه اي مناسب در راستاي برون سپاري فرايندها مدنظر قرار دهند. معضلات فعلي زيست محيطي و نگراني هاي اجتماعي منجر به افزايش چشمگير تحقيقات در مورد زنجيره تأمين پايدار در مقايسه با سال هاي گذشته شده است. زماني كه اختلالي در شبكه زنجيره تامين رخ دهد، مديران براي بازگشت هرچه سريع تر به حالت اوليه (مطلوب) اهداف پايداري را كنار مي گذارند. بنابراين، بهتر است از ابتدا وقوع اختلال در كنار اهداف پايداري در طراحي زنجيره تامين صنايع غذايي ديده شود كه زنجيره بتواند در صورت بروز اختلال، به فعاليت خود ادامه دهد. در اين پژوهش، يك مدل رياضي براي طراحي شبكه زنجيره تأمين سرد مواد غذايي فسادپذير با درنظرگرفتن پايداري در معرض ريسك اختلال ارائه شده است. شبكه مورد بررسي داراي چند محصول و چند دوره است كه اين مدل به دنبال تعداد مراكز پردازش و ميزان موجودي در پايان هر دوره با توجه به مسئله فساد پذيري محصولات و ميزان جريان عبوري بين سطوح مختلف زنجيره تأمين با سه هدف متناقض اقتصادي، زيست محيطي و اجتماعي مي باشد. منشا اختلال در مدل پيشنهادي شيوع بيماري ها در دام، كه از نوع اختلالات اپيدميك مي باشد و سبب كاهش ظرفيت عرضه مزارع دام مي شود. براي مقابله با اين نوع اختلالات، استراتژي تاب آوري پيشگيرانه مستحكم سازي مورد بررسي قرار گرفته است. همچنين، با توجه به عدم قطعيت در پارامتر تقاضا و درصد رد گوشت پس از بازرسي در كشتارگاه، مسئله با يك رويكرد تركيبي از برنامه ريزي تصادفي مبتني برسناريو و رويكرد تأسف نسبي حداقل حداكثر مدل شده است و مسئله چند هدفه با برنامه ريزي آرماني فازي پيشگيرانه (PFGP) به يك مسئله تك هدفه تبديل شده است. در نهايت، يك مطالعه موردي از زنجيره تأمين گوشت قرمز بستهبنديشده در ايران براي ارزيابي كارايي مدل پيشنهادي پيادهسازي شده است و پس از پيادهسازي مدل پيشنهادي در مطالعه موردي، پنج مركز پردازش در شهرهاي بهشهر، آمل، نوشهر، تنكابن و رامسر انتخاب شدند. نتايج تحليل حساسيت نشان داد تابع هدف اقتصادي با افزايش تقاضا، كاهش ظرفيت مراكز پردازش افزايش مييابد. همچنين با بهكارگيري رويكرد تابآوري تابع هدف اقتصادي افزايش مييابد؛ اما مانع از مختل شدن عملكرد زنجيره ميشود.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/10/13
-
عنوان به انگليسي
The design of protein products sustainable supply chain networks with third party logistics approach under epidemic disruptions _ case study meat
-
تاريخ بهره برداري
12/4/2023 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
كوثر ذبيح پور
-
چكيده به لاتين
Nowadays, in order to progress, organizations are looking for a competitive advantage over other competitors, reducing costs, satisfying more customers and having a strong logistics system. The complexities in integrated processes lead managers to consider third-party logistics service providers as a suitable option for process outsourcing. Current environmental issues and social concerns have led to a significant increase in research on sustainable supply chains compared to previous years. When a disruption occurs in the supply chain network, managers set aside sustainability goals to return to their original state as quickly as possible. Therefore, it is better to see the occurrence of disruption from the beginning and the goals of sustainability in the design of the food supply chain so that the chain can continue to operate in the event of a disruption. In this research, a mathematical model for the design of the perishable food cold supply chain network is presented, taking into account the sustainability under the risk of disruption. The network under is a multi-product, and a multi-period. This model aims to optimize the number of processing centers and the amount of inventory at the end of each period according to product perishability and The rate of flow between different levels of the supply chain with three conflicting goals: economic, environmental and social. The source of the disruption in the proposed model is the spread of diseases in livestock, which is a type of epidemic disruption and causes a decrease in the supply capacity of livestock farms. To deal with this kind of disruptions, the proactive resilience strategy of fortification has been investigated. Also, due to the uncertainty in the demand parameter and the meat rejection percentage after inspection in the slaughterhouse, the problem has been modeled with stochastic programming approach that based on the combination of scenario-based stochastic planning and the minimum-maximum relative regret approach and the multi-objective problem has been turned into a single objective with the Preemptive Fuzzy Goal Programing (PFGP). Finally, a case study of packaged red meat supply chain in Iran has been conducted to evaluate the efficiency of the proposed model and after implementing the proposed model in the case study, five processing centers were selected in the cities of Behshahr, Amol, Nowshahr, Tankabon and Ramsar. The results of the sensitivity analysis showed that the economic objective function increases with increasing demand, decreasing the capacity of processing centers and decreasing the yield of meat from each animal. Also, by applying the resilience approach, the economic objective function increases, but it prevents the disruption of the chain's performance.
-
كليدواژه هاي فارسي
زنجيره تأمين سرد , اختلالات اپيدميك , پايداري , تابآوري , لجستيك طرف سوم
-
كليدواژه هاي لاتين
Cold Supply Chain , Epidemic Disruptions , sustainability , resiliency , third party logistics
-
Author
Kosar Zabihpoor
-
SuperVisor
Dr. Jabalameli
-
لينک به اين مدرک :