-
شماره ركورد
28002
-
پديد آورنده
سارا كليني
-
عنوان
طراحي مدل مكانيابي-مسيريابي در زنجيره تامين مواد غذايي فسادپذير با در نظر گرفتن ملاحظات پايداري در شرايط عدم قطعيت (مطالعه موردي در صنايع لبني)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال تحصيل
1399
-
تاريخ دفاع
1401/10/27
-
استاد راهنما
سركار خانم دكتر برزين پور
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
چكيده
يكي از مهمترين اهداف در زنجيره تأمين مواد غذايي، حفظ كيفيت و تازگي آنها در هنگام تحويل به مشتري است. از مصاديق شاخصهاي اجتماعي در زنجيره تامين مواد غذايي، رعايت حقوق شهروندي ميباشد. همچنين دسترسي مصرفكنندگان به مواد غذايي با كيفيت و تازه از جمله حقوق شهروندي ميباشد. لذا هرچه ماندگاري محصولات در طول زنجيره و زمان تحويل محصولات كوتاه شود، محصولات تازهتر در اختيار مصرفكنندگان قرار ميگيرد. در اين تحقيق يك مدل مكانيابي-مسيريابي محصولات غذايي فسادپذير با اعمال مفاهيم پايداري در شرايط عدم قطعيت به منظور كاهش اثرات مخرب زيست محيطي و بهبود شاخصهاي اجتماعي ارائه ميگردد. در اين راستا چگونگي مدلسازي شاخص اجتماعي با هدف حداقلسازي متوسط زمان تحويل به مراكز توزيع و حفظ تازگي محصولات و شاخص زيست محيطي با هدف حداقلسازي انتشار گازهاي گلخانهاي و حداقلسازي پساب توليد شده در مراكز توليد در مدل رياضي بررسي ميشود. همچنين برخي تصميمات مربوط به موجودي و زمانبندي نير بهينهسازي شده است. لذا اين تحقيق با ارائه مدلي شامل توليدكنندگان، انبارها و مراكز توزيع به دنبال حل مسئله خواهد بود به طوري كه مكان احداث توليدكننده و انبارها از بين مكانهاي پيشنهادي، ميزان جريان محصول بين سطوح مختلف، مسير حركت وسائل نقليه در دو سطح، اندازه نگهداري موجودي در انبارها و زمان رسيدن محصول به مراكز توزيع بهينه باشد. در اين مدل منشأ اختلال در تقاضا شيوع بيماري اپيدمي در نظر گرفته شده است كه موجب عدم قطعيت در تقاضا ميشود. از برنامهريزي تصادفي سناريو محور براي برخورد با عدم قطعيت استفاده شده است. از نوآوريهاي اصلي اين تحقيق ميتوان به در نظرگرفتن شاخص اجتماعي با هدف افزايش تازگي محصولات، درنظر گرفتن محدوديتهاي حمل و نقل در شرايط اپيدمي كرونا و پياده سازي مدل ارائه شده در صنايع لبنيات كاله اشاره كرد. پس از حل مدل پيشنهادي به تحليل نتايج پرداخته شده است. نتايج حاكي اين است كه در شرايط شيوع بيماري اپيدمي كرونا، به دليل كاهش مصرف لبنيات، هزينه كل زنجيره كاهش ميابد. همچنين در نظر گرفتن امكان تصفيه فاضلاب و استفاده مجدد از آن در هزينههاي شبكه تأثيرگذار است. جهت افزايش سهم بازار شركت لبنيات كاله، احداث يك مركز توليد در شهر اصفهان و احداث يك انبار در شهر شيراز پيشنهاد ميگردد. يافتههاي بدست آمده راهكارهاي مناسبي را پيش روي مديران و تصميمگيران در حوزه صنايع لبني ميگذارد و به آنها در اتخاذ تصميمات آتي كمك شاياني خواهد نمود.
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/12/15
-
عنوان به انگليسي
Designing a location-routing model for perishable food supply chain considering sustainability under uncertainty (A case study in dairy industries)
-
تاريخ بهره برداري
1/17/2024 12:00:00 AM
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
سارا كليني ممقاني
-
چكيده به لاتين
One of the most important goals in the food supply chain is to maintain their quality and freshness during delivery to the customer. One of the examples of social sustainability in the food supply chain is the observance of citizen's rights. Also, consumers' access to fresh food is one of the rights of citizens. Therefore, the shorter storage of the products along the chain and the delivery time of the products, the fresher products will be available to the consumers. In this research, a location routing scheduling model for perishable food products is presented by applying sustainability concepts in conditions of uncertainty in order to reduce harmful environmental effects and improve social sustainability. In this regard, how to model social sustainability with the aim of minimizing the average time of delivery to the customer and maintaining the freshness of products and environmental sustainability with the aim of minimizing the emission of greenhouse gases and minimizing the wastewater produced in the production centers is investigated in the mathematical model. Also, some inventory and scheduling decisions have been optimized. Therefore, this research will seek to solve the problem by presenting a model including manufacturers, warehouses and distribution centers, so that the location of the manufacturer and warehouses among the proposed locations, the amount of product flow between different levels, the movement of vehicles on two levels, the amount of inventory in the warehouses and the time of product arrival at the distribution centers should be optimal. In this model, epidemic disease is the source of the outbreak disorder, which causes uncertainty in the demand. Scenario-based random planning has been used to deal with uncertainty. Among the main innovations of this research, we can mention the consideration of the social index with the aim of increasing the freshness of products, the consideration of transportation restrictions in the conditions of the Corona epidemic, and the implementation of the presented model in Kale dairy industries. After solving the proposed model, the results have been analyzed. The results indicate that, due to the reduction in the consumption of dairy products, the cost of the whole chain will decrease in the conditions of the outbreak of the Corona epidemic disease. Also, considering the possibility of wastewater treatment and its reuse in network costs is effective. In order to increase the market share of Kale Dairy Company, it is suggested to build a production center in Isfahan city and build a warehouse in Shiraz city. The obtained findings will provide suitable solutions for managers and decision makers in the field of dairy industries and will help them in making future decisions.
-
كليدواژه هاي فارسي
مواد غذايي فسادپذير , مكانيابي-مسيريابي , پايداري , اثرات زيست محيطي , ملاحظات پايداري , اختلال نقاضا
-
كليدواژه هاي لاتين
Perishable food , location-routing , sustainability , environmental effects , social considerations , demand disruption
-
Author
Sara Koleyni
-
SuperVisor
Farnaz Barzinpour
-
لينک به اين مدرک :