-
شماره ركورد
3287
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
3287
-
پديد آورنده
اميرعباس نظري
-
عنوان
شناسايي مؤلفههاي فرهنگ سازماني هلدينگ سازمان صنعتي و شركت هاي وابسته، مقايسه وضعيت فرهنگ موجود و مطلوب
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرائي
-
سال تحصيل
ارديبهشت ماه 1395
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت ماه 1395
-
استاد راهنما
دكتر نوري
-
استاد مشاور
دكتر بنيادي نمين
-
دانشكده
مهندسي پيشرفت
-
چكيده
چكيده
فرهنگ سازماني عبارت است از مجموعهاي از ارزشها، باورها، درك و استنباط و شيوههاي تفكر يا انديشيدن كه اعضاي سازمان در آنها وجوه مشترك دارند و موجب تمايز و تفكيك سازمانها از يكديگر شده و هنجارهاي رفتاري را در سازمان بنا مينهد. به عبارت ديگر، فرهنگ سازماني هر مجموعه آينه تمام نماي ويژگيها، خصلتها، قوتها و ضعف هاي آن محسوب ميشود. شناسايي عوامل تشكيلدهنده فرهنگ سازماني هلدينگ سازمان صنعتي و شركت هاي وابسته در قالب يك مدل جامع و بومي و ارزيابي وضعيت موجود فرهنگ سازماني بر اساس عوامل شناسايي شده و مقايسه آن با وضعيت مورد انتظار (مطلوب) هدف اصلي تحقيق مي باشد .
جهتگيري پژوهشي تحقيق از نوع كاربردي بوده و روش اصلي تحقيق نيز كمي و از نوع پيمايشي بوده كه با استفاده از پرسشنامه دو محوري محقق ساخته، اطلاعات لازم از 127 نفر از خبرگان شاغل در هلدينگ گردآوري شده است. پايايي پرسشنامه تحقيق نيز با توجه به محاسبه ضريب آلفاي كرونباخ بر اساس داده هاي گردآوري شده از يك گروه 34 نفره از نمونه آماري 97/0 محاسبه شده است .
مولفه ها و شاخص فرهنگ سازماني پس از بررسي مولفه ها و شاخصهاي مدلها و مطالعات متعدد نظير مطالعات رابينز، دنيسون، هافستد، كويز و دكوتيس، چاتمن و كالدول، مطالعات كوك و لافرتي، ديويس، ليتوين و استرنيگر، كلب، ساشكين و ... بررسي معيارهاي مدل كرامت انساني و ديدگاه هاي مديران ارشد هلدينگ موردنظر و صحه گذاري اعضاي كميته تخصصي منابع انساني در ارتباط با مولفه ها و شاخص هايي كه 70% امتياز اهميت را بر اساس آزمون tتك نمونه اي كسب كرده بودند، در 20 مولفه برگزيده شدند. فرضيه اصلي تحقيق بررسي تفاوت معنادار بين وضعيت موجود و مطلوب فرهنگ سازماني در هلدينگ موردنظر بوده است كه فرضيات فرعي نيز به بررسي تفاوت بين دو وضعيت در هر مولفه پرداخته است. جامعه آماري متشكل از كاركنان گروههاي شغلي 17 تا 20 هلدينگ (N=330) بوده است كه حجم نمونه بر اساس فرمول كوكران 113 تعيين شده كه در نهايت با توجه به عودت 127 پرسشنامه ازمون فرضيات بر اساس آن صورت پذيرفته است.
ميانگين مولفه هاي فرهنگ سازماني در وضعيت موجود بين 3.68 (تعهد سازماني) و 2.71 (الگوي پاداش و تشويق) در طيف 5 گزينه اي ارزيابي شده است. همچنين آزمون فرضيات بر اساس آزمون t تك نمونه اي نشان ميدهد تفاوت معناداري بين وضعيت موجود و وضعيت مورد انتظار (test value=3.5) در مولفه هاي فرهنگ سازماني وجود دارد. وضعيت موجود در مولفه تعهد سازماني بهتر از وضعيت مورد انتظار و وضعيت موجود در مولفه هاي مشتري مداري، حمايت مديريتي و مديريت انقلابي در حد انتظار، و وضعيت موجود در مولفه هاي الگوي ارتباطي، توانمندسازي، اعتبار مديريتي، يادگيري و رشد، كار گروهي، الگوي تصميمگيري، سلامت و امنيت كاركنان، شايسته سالاري، تحول و نوآوري، مسئوليت پذيري، عدالت محوري، صميميت و اعتماد، انسجام و يكپارچگي، هويت و افتخار، نتيجه محوري، و الگوي تشويق و پاداش كمتر از حد مورد انتظار ارزيابي شده است. در پايان نيز راهكارهايي از جمله تشكيل كميته عالي فرهنگي به همراه شرح وظايف و ساير پيشنهادات در راستاي كم شدن فاصله وضعيت موجود از وضعيت مورد انتظار ارائه شده است.
كليدواژهها: فرهنگ سازماني، هلدينگ، وضعيت موجود، وضعيت مطلوب (موردانتظار)
-
لينک به اين مدرک :