-
شماره ركورد
6400
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
6400
-
پديد آورنده
فاطمه يك كلام تاش
-
عنوان
اثر ساختار مخلوط مارتنزيت-بينيت در فولاد4140AISI
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مواد
-
سال تحصيل
تير 1389
-
تاريخ دفاع
تير 1389
-
استاد راهنما
دكتر خيرانديش
-
چكيده
چكيده
در پژوهش حاضر اثر دماي آستنيته كردن و دماي بازپخت بر روي ريزساختار و خواص مكانيكي فولاد دو
مورد بررسي قرار گرفته است. به منظور AISI4140 (DIN 40CrMo فازي مارتنزيت و بينيت پاييني( 6
ايجاد ساختار دو فازي مارتنزيت و بينيت از روش آستمپرينگ جزئي استفاده شده است. نمونه اوليه مورد
12 است. نمونه ها در ابتدا نرماله و سپس تنش زدايي گرديدند. mm استفاده ميلگرد نورد شده به قطر
950 و به مدت 20 دقيقه آستنيته و سپس در هوا خنك گرديدند و در ºC بدين منظور نمونه ها در دماي
650 به مدت 1 ساعت تنش زدايي شدند. جهت بررسي اثر دماي آستنيته كردن ºC ادامه نمونه ها در دماي
850 درجه سانتيگراد به عنوان ،900 ،950 ،1000 ،1050 ،1100 ،1150 ، و دماي بازپخت دماهاي 1200
400 و 500 درجه سانتيگراد به منظور بازپخت انتخاب شدند. ،300 ، دماي آستنيته كردن و دماهاي 200
400 به عنوان دماي آستمپر تعيين گرديد. بررسي ºC با توجه به دياگرام تحول همدماي اين فولاد دماي
انجام گرفت. جهت بررسي تغييرات خواص (SEM) ريزساختار توسط ميكروسكوپ نوري و الكتروني روبشي
و تست كشش بر روي نمونه ها انجام شد. نتايج C مكانيكي تست سختي سنجي بر اساس معيار راكول
حاصل از اين پژوهش نشان مي دهد، كه با افزايش دماي آستنيته كردن سختي و استحكام نمونه حاوي
1050 افزايش مي يابد و با افزايش بيشتر دماي آستنيته كردن شاهد افت ºC ساختار مخلوط تا دماي
خواص مكانيكي خواهيم بود. استحكام تسليم و نهايي نمونه حاوي ساختار مخلوط كه در دماي
1050 آستنيته شده است نسبت به نمونه مشابه كه حاوي ساختار كاملاً مارتنزيتي است بالاتر است، كه با ºC
توجه به انعطاف پذيري بيشتر ساختار مخلوط نسبت به ساختار مارتنزيتي اين دما به عنوان دماي بهينه
آستنيته كردن مشخص گرديد. همچنين با توجه به افت خواص با افزايش دماي بازپخت دماي بهينه
200 تعيين گرديد. ºC بازپخت دماي
كلمات كليدي: ساختار مخلوط، مارتنزيت، بينيت، دماي آستنيته كردن، دماي بازپخت
-
لينک به اين مدرک :