-
شماره ركورد
8211
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
8211
-
پديد آورنده
يوسف خردي راد
-
عنوان
ارزيابي نفوذپذيري لايه هاي اساس و زير اساس با استفاده از تكنيك هاي هوش مصنوعي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران- راه و ترابري
-
سال تحصيل
مهر ماه 1392
-
تاريخ دفاع
مهر ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر علي منصور خاكي
-
استاد مشاور
دكتر علي اكبر حشمتي
-
چكيده
چكيده
با توجه به نياز به سرعت توام با دقت در كارهاي مهندسي و همچنين كاهش هزينه ها، استفاده از روابط و مدلهايي كه پارامترهاي مورد نياز جهت طراحي و آناليز ها را بدون نياز به آزمايش و بطور دقيق در اختيار مهندس طراح قرار دهد به سرعت در حال رشد مي باشد.
امروزه مدلهاي فراواني وجود دارد كه اساس كار آنها ساده سازي، كاهش زمان، افزايش دقت و از طرفي كاهش هزينه ها مي باشد.
با توجه به اهميت ضريب نفوذ پذيري خاك در راهسازي، ساختمان سازي، سدسازي، هيدروليك زهكشي فرودگاه ها و اجراي كارهاي ساختماني بخصوص در مناطقي كه تراز آب زيرزميني بالاست، ارائه مدل ها يا روابطي كه به كمك آنها بتوان اين ضريب را بدون نياز به آزمايش و براي مصالح مختلف بدست آورد همواره مد نظر بوده است.
ضريب هدايت هيدروليكي مصالح اساس و زير اساس، كاربرد فراواني در محاسبات مهندسي راه داراست. براي مثال پس از مشخص شدن ضريب هدايت هيدروليكي، اين ضريب در طراحي ضخامت لايه هاي اساس و زيراساس طبق فرمول آشتو استفاده خواهد شد. در آئين نامه آشتو مقاديري جهت ضرايب زهكشي پيشنهاد شده است كه بستگي به كيفيت زهكشي مصالح اساس و زير اساس دارد. بنابراين مهندس محاسب براي محاسبات دقيق تر نياز به ضريب نفوذ پذيري مصالح اساس و زير اساس خواهد داشت.
از طرف ديگر با توجه به استفاده از دو نوع مصالح كوهي و رودخانهاي جهت مصالح اساس و زير اساس در راههاي كشور مقايسه اي براي اين دو نوع مصالح از لحاظ نفوذ پذيري صورت نپذيرفته است.
در اين تحقيق ابتدا به بررسي نفوذ پذيري دو نوع مصالح كوهي و رودخانهاي نسبت به هم بر اساس نتايج آزمايشگاهي پرداخته ميشود سپس ميزان تاثير درصد ريزدانه و ضريب يكنواختي در نفوذ پذيري اين دو نوع مصالح مورد بحث قرار گرفته و در ادامه نتايج آزمايشگاهي بدست آمده با روابط تجربي موجود مقايسه شده وچندين رابطه ماتريسي براساس نتايج آزمايشگاهي و الگوريتم شبكه عصبي جهت محاسبه سريع نفوذ پذيري لايه اساس و زير اساس ارائه ميشود. در آخر نيز براي استفاده راحت تر از هريك از رابطههاي ماتريسي ارائه شده برنامه قابل اجرايي به زبان برنامه نويسي C++ ارائه خواهد شد.
كلمات كليدي: نفوذ پذيري، مصالح كوهي، مصالح رودخانهاي، اساس، زير اساس، شبكه عصبي
-
لينک به اين مدرک :