-
شماره ركورد
9406
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9406
-
پديد آورنده
وحيد زيباكلام
-
عنوان
كاهش تداخل و افزايش نرخ ارسال شبكههاي حسگر بيسيم با استفاده از همسونهي تداخل
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي برق گرايش مخابرات سيستم
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1390
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر محمد حسين كهائي
-
چكيده
چكيده
گذردهي ، تداخل و تأخير ارسال بستهها به مقصد از مهمترين مباحث مورد بررسي در زمينه شبكههاي حسگر بيسيم است. در شبكههاي حسگر بيسيم، دستيابي به گذردهي بالا با وجود تداخل زياد دشوار است. از اينرو، بايد از روشهايي به منظور كاهش اثر تداخل استفاده كرد. از آن جا كه افزايش نرخ ارسالهاي موفق همزمان، منجر به افزايش گذردهي و كاهش تأخير ميشود، در اين پاياننامه روشي براي كاهش اثر تداخل در شبكههاي حسگر بيسيم به منظور افزايش نرخ ارسالهاي همزمان پيشنهاد ميشود. اين روش از روش همسونهي تداخل استفاده ميكند. همسونهي تداخل روشي است كه با استفاده از پيشكدگذاري سيگنال ارسالي و پسپرازش سيگنال دريافتي، امكان ارسال همزمان چندين فرستنده به چندين گيرنده را در يك كانال تداخلي فراهم ميكند و در هر گيرنده، تداخل دريافتي ناشي از فرستندههاي نامطلوب را حذف ميكند.
روش پيشنهادي، اعمال روش همسونهي تداخل به شبكههاي حسگر بيسيم به منظور افزايش نرخ ارسالهاي همزمان را ارائه ميكند. براي اعمال همسونهي تداخل به شبكههاي حسگر بيسيم، ابتدا گرههاي با درجه ارسال بالا انتخاب و از بين اين گرهها، گرههايي كه ميتوانند شبكههاي تداخلي چند كاربره تشكيل دهند انتخاب ميشوند. گرههاي انتخاب شده، از همسونهي تداخل براي ارسال استفاده ميكنند كه باعث افزايش نرخ ارسالهاي همزمان ميشود. سپس زمانبندي شبكه بر اساس رنگآميزي شبكه به دست ميآيد.
نتايج شبيه سازي نشان ميدهد كه روش پيشنهادي با كاهش تأخير و افزايش گذردهي، به طور قابل توجهي عملكرد شبكه را از نظر تأخير و گذردهي نسبت به الگوريتمهاي زمانبندي TDMA بهبود ميدهد و بسته به توپولوژي شبكه حسگر بيسيم عملكرد شبكه را از نظر تأخير و گذردهي تا 21 درصد بهبود ميدهد.
واژههاي كليدي: شبكههاي حسگر بيسيم، همسونهي تداخل، تأخير، گذردهي.
-
لينک به اين مدرک :